Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři skolili Zlín a mají mečbol!

12.03.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Dva góly v přesilové hře, dva ve vlastním oslabení a jeden při hře pět na pět. Třinečtí mladíci se v pátém čtvrtfinálovém utkání prosazovali zejména při nestandardním počtu hráčů na ledě a po výhře 5:2 si vybojovali mečbol.
ČF5, neděle 12.3.2017
Třinec
Zlín
5:2
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:1, 2:1  Branky a nahrávky: 16. Miloš Roman (Jašek), 26. Miloš Roman (Haman, Jašek), 30. Bartko (M. Adámek, Jašek), 51. Jašek (Miloš Roman, Bartko), 57. Jašek - 31. Gago (Horváth), 60. Váňa (Gago, Gazda). Rozhodčí: Obadal - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 11:9, navíc Miko (ZLN) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 76. Střely na branku: 51:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, Bartko, M. Adámek, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Plitko, Jašek, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Kalus
Huf – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Kenša, Miko, Kočica, Mikulec, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hosté už ve čtvrté minutě dostali k dispozici početní výhodu, nabídnutou možnost ale nevyužili. A podobně si o chvíli později vedli také Oceláři, jenž nedokázali potrestat tvrdý zákrok na svého spoluhráče. Třetí vyloučení už ovšem změnu na světelné tabuli znamenalo.

Ve vlastním oslabení se do útoku vydala dvojice Jašek - Roman a po přihrávce prvně jmenovaného otevřel gólový účet Miloš Roman. Třinečtí mladíci povzbuzeni prvním gólem pokračovali v ostřelování hostující branky, další z jednadvaceti pokusů už se ovšem neujal.

Krátce po příchodu ze šaten se kotouč ocitl před odkrytou brankou Třince, hosté jej ale dorazit nedokázali a v čase 25:10 přišel trest. Před klecí Zlína se puku ujal Miloš Roman, jenž našel místo nad ramenem Hufa a svým druhým gólem v utkání navýšil náskok Ocelářů. Vzápětí si svěřenci trenéra Wojnara zahráli v početní výhodě a nabídnutou možnost dokázali využít.

Ránu Adámka od modré tečoval Jan Bartko a po tomto zásahu skončil puk v síti. Uběhlo ovšem jen pár desítek vteřin a bylo sníženo, když se z brejku prosadil Michal Gago. Další průběh prostřední části ovlivnila série vyloučení, gól ale nepadl a Oceláři si tedy do kabiny odnášeli dvougólový náskok.

Sotva se hráči vrátili ze šaten, mohl snížit Karafiát. Zlínskému útočníkovi se ale zaváhání Stuchlíka potrestat nepodařilo a vzápětí byl blízko gólu Kvasnica. Proti třineckému útočníkovi vystartoval Huf, jenž ale svým vyhozením trefil právě hůl domácího hráče a od ní zamířil puk těsně mimo tři tyče.

V čase 50:34 se skóre na světelné tabuli měnilo popáté. Po přihrávce Romana střílel po odkryté části klece Lukáš Jašek a Huf se ve svém brankovišti nestihl přesunout včas. Poté musel na trestnou lavici Imrich a Lukáš Jašek stejně jako Miloš Roman skóroval i ve vlastním oslabení.

Útočník s osmnáctkou na dresu se přes Procházku natlačil k brance a z těsné blízkosti nezaváhal. Také v závěru utkání došlo k sérii vyloučení a Zlín ještě dokázal snížit, když se po přihrávce Gaga trefil Vladimír Váňa a stanovil konečné skóre na 5:2 z pohledu Ocelářů.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec