Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorům ve Zlíně pomohl rychlý gól!

09.03.2017 · Martina Sikorová
Po dvou zápasech hraných v MINI WERK ARENĚ se čtvrtfinálová série přesunula na led Zlína. Svěřenci trenéra Wojnara se záhy ujali vedení po gólu Lukáše Jaška a byť se domácím několikrát podařilo snížit, o vítězství se Oceláři připravit nenechali.
ČF3, čtvrtek 9.3.2017
Zlín
Třinec
2:5
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 1:2, 0:1, 1:2  Branky a nahrávky: 13. Miko (Karafiát, Dluhoš), 42. Fryšara (Gazda, Gago) - 2. Jašek (Lacka, Miloš Roman), 11. Miloš Roman (Stuchlík, L. Doudera), 40. Hrehorčák (Janiczek), 52. Stuchlík (Imrich, Kaukič), 60. Jašek (Mach, Hrehorčák). Rozhodčí: Kika - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 27:51. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.  
Huf – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Kenša, Miko, Kočica, Mikulec, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth
Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, Bartko, Michal Roman, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Jašek, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Již ve druhé minutě využil zaváhání obrany Beranů Lukáš Jašek. Když dvě možnosti k vyrovnání nevyužil Miko, vedli Oceláři o dvě branky. Rána Miloše Romana z vrcholku kruhu zaznamenala úspěch. Hned nato ale dokázali vstřelit branku i Zlínští.

Petr Miko měl dost času mezi kruhy zamířit, čehož dokonale využil. Obrana PSG chybovala častěji, než bylo zdrávo, více už to ale v první třetině Třinec netrestal. Naopak kiks udělala i defenzíva hostí, Karafiát se ale prosadit nedokázal.

Hned na začátku prostředního dějství mohl být stav srovnaný, rozhodčí ale kotouč na rozdíl od domácích hráčů za brankovou čárou neviděl. Prvních deset minut druhé části nabídlo spíše úporný hokej, oba celky bojovaly samy se sebou.

Druhá desetiminutovka už byla zajímavější. V přečíslení neuspěl Kvasnica, Mikulcova střela už sice za Hlaváče propadla, ale zastavila se o tyčku. Nakonec přeci jenom tato třetina gól přinesla: 42 vteřin před sirénou úspěšně provedl stahovačku Patrik Hrehorčák, jenž byl stoprocentní i při zakončení.

Možnost změnit osud zápasu mohli Berani v úvodu třetí třetiny, povedlo se jim to ale jenom na půl. Hned ve dvaačtyřicáté minutě snížil na 2:3 Štěpán Fryšara, a to když zakončil pohlednou kombinaci do prázdné branky. Následně hráli domácí dvě oslabení po sobě, ve kterém málem inkasovali z hole Floka.

Ovšem jen málem. Poté byl k vidění úsek několika šancí jak na jedné, tak na druhé straně. Nakonec ale tím, kdo jednu z nich proměnil, čímž vlastně rozhodl duel, byli hosté. S notnou dávkou štěstí se za brankovou čáru doklouzala střela Kryštofa Stuchlíka. Ke konci už se domácí nezmohli na nic, navíc v samém závěru inkasovali pátý gól od Lukáše Jaška.

Ohlasy trenérů

Leon Wesley (PSG Zlín): Těžký zápas s těžkým soupeřem rozhodly naše hrubé chyby. Naši kluci ale bojovali, bohužel to nestačilo. I přes velké nasazení jsme soupeře vysokých kvalit nedokázali skolit nějakými góly z těch šancí, které jsme měli.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Těžký zápas, co se týče nasazení a bojovnosti, domácí bojovali. Naštěstí jsme jej zvládli. Měli jsme spoustu šancí, které jsme však neproměňovali, a i proto se Zlín tak dlouho držel na dostřel.