Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

První čtvrtfinálový zápas junioři prohráli

05.03.2017 · Martina Sikorová
Po úvodní části vedli třinečtí mladíci o dva góly zásluhou Patrika Hrehorčáka, soupeř ale po návratu z kabin rychle srovnal a odpověď našel také na trefu Michala Kvasnicy. V závěrečné části hosté utekli do dvougólového náskoku a byť pak snížil Jan Hladonik, víc už se Ocelářům nepodařilo.
ČF1, neděle 5.3.2017
Třinec
Zlín
4:6
MINI WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 1:3, 1:3  Branky a nahrávky: 12. Hrehorčák (Lacka), 15. Hrehorčák (Hrachovský, Hladonik), 30. Kvasnica (Hrehorčák, Hladonik), 53. Hladonik (Kvasnica, G. Radzienciak) – 24. Mikulec, 27. Miko (Procházka, Karafiát), 35. Hefka (Horváth, Jenáček), 46. Gazda (Padrnos, Gago), 47. Gazda (Gago, Padrnos), 57. Mikulec (Váňa, Jenáček). Rozhodčí: Kubičík - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 8:10, navíc Hrachovský (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem, Lukáš Doudera (TRI) trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku, za faul Mika (ZLN) nařízeno TS (neproměněné) a Karafiát (ZLN) osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Využití: 2:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 41:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5, 4:5, 4:6.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Huf – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Fryšara, Hefka, Chytil, Miko, Václavek, Mikulec, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Čtvrtfinálová série mezi Třincem a Zlínem odstartovala v rychlém tempu. Už v páté minutě mohli jít do vedení hosté, Filip Stiksa ale branku z otočky o pár centimetrů minul. Následně došlo k několika vyloučením a když na trestné lavici pykal Michal Gago, udeřili Oceláři. Patrik Hrehorčák vypálil z levé strany a byť byl zlínský gólman přilepený u své tyčky, puk přesto skončil až v síti.

Vzápětí se slovenský střelec prosadil podruhé. Ondřej Hrachovský jej našel přesnou přihrávkou z rohu hřiště a Patrik Hrehorčák donutil Hufa znovu kapitulovat. V samém závěru této části ještě ševci nastřelili tyčku a krátce nato málem sami inkasovali. Kryštof Stuchlík si svůj překažený brejk zopakoval z trestného střílení, střelou mezi betony ale neuspěl.

V čase 23:34 bylo sníženo. Jan Mikulec se ocitl s pukem před brankou a rychle jej usměrnil za záda Loubala. O chvíli později byl za faul kolenem vyloučen na pět minut a do konce utkání Ondřej Hrachovský, nabídnutou početní výhodu Zlín využil a bylo srovnáno. Ránu Petra Procházky od modré čáry tečoval Petr Miko a puk skončil až v síti. Třinečtí mladíci si ale své vedení vzali rychle zpět. Po přihrávce Patrika Hrehorčáka to zkusil Michal Kvasnica a většinu práce nakonec odvedl Huf, jenž si srazil puk za svá záda.

Zhruba pět minut před koncem prostřední části bylo opět srovnáno. Po přihrávce Lukáše Horvátha střílel Vlastimil Hefka a puk pomalu proklouzl do domácí klece. Svěřenci trenéra Wojnara mohli rychle kontrovat, po zakončení Jakuba Lacky se ale kotouč zastavil pár desítek centimetrů před prázdnou klecí.

Krátce po startu třetí části se na ledě pořádně přiostřilo. Jana Hladonika nejprve dohrál jeden ze zlínských hráčů, což se nelíbilo Michalovi Kvasnicovi, jenž se po něm vrhl a od rozhodčího vyfasoval menší trest za napadení. Třinecká střídačka se sice snažila reklamovat nedovolený zákrok na Hladonika, bohužel pro ně ale rozhodčí v době úderu sledoval branku a byť třinecký útočník odešel do kabin se zakrváceným obličejem, zákrok zůstal nepotrestán.

Uběhlo osmnáct sekund a ukázalo se, že rozhodčí nemají průběh zápasu vůbec pod kontrolou. Po potyčce za brankou nakonec vyfasoval Lukáš Doudera trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku a Filip Haman s Vlastimilem Hefkou čtyřminutové tresty za hrubost. Oceláři tak rázem museli do tří a byť se dlouho obětavě bránili, nakonec inkasovali.

Po přihrávce Martina Padrnose zakončil Daniel Gazda a domácí gólman se ke své tyči nestačil přesunout včas. O chvíli později mohlo být znovu srovnáno. Patrik Hrehorčák ale nedotáhl svůj brejk do úspěšného konce a jeho spoluhráč pak z mezikruží přestřelil odkrytou klec. Nedáš? Dostaneš. Hosté rychle přenesli hru na opačnou stranu a po střele Daniela Gazdy Loubal opět inkasoval.

V čase 52:46 vykřesal naději pro třinecký tým Jan Hladonik, jenž usměrnil puk mimo dosah Hufa po pobídce Michala Kvasnicy. Zlínští ale rychle kontrovali. Jan Mikulec se v situaci jeden na jednoho zbavil obránce, poslal puk do sítě a rozhodl o tom, že první bod v sérii si připíšou hosté.