Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Skvěle! Starší dorost už v osmifinále vede 2:0!

25.02.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Druhý duel mezi Třincem a Libercem znovu nabídl dramatickou podívanou a také tentokrát měl zápas šťastný konec pro Oceláře. V bitvě plné obratů, vyloučení i tvrdých zákroků nakonec rozhodl gól ze sedmačtyřicáté minuty, kdy se do odkryté sítě trefil Jakub Michálek a zařídil druhý bod pro svůj tým.
OF2, sobota 25.2.2017
Třinec
Liberec
4:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 2:2, 1:0  Branky a nahrávky: 12. Raška, 25. Raška (Peterek), 39. Havránek (Peterek, Michálek), 47. Michálek (Havránek) – 2. Hájek, 27. Dospěl (Bouřil), 37. Bouřil. Rozhodčí: Mrkva - Lederer, Dohnal. Vyloučení: 8:11. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 112. Střely na branku: 19:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Čmiel, Tománek, Klocek, Peterek, Raška, Indrst, Papaj, Najsar, Molin
Novák – Bednář, Aubrecht, Krejsa, Turský, Charvát, Had, Kunst, Ira – Dospěl, Šír, Šíp, Maťátko, Jeník, Hájek, Burda, Kotyza, Hrabík, Piroutek, Chrtek, Bouřil

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Sobotní zápas začal faulem Jana Jeníka, toto oslabení ale Liberci paradoxně velmi pomohlo. Třinecký gólman po jednom z nahození neměl puk pod kontrolou, k dorážce se dostal Matěj Hájek a usměrnil jej do sítě. O chvíli později došlo v domácím brankovišti k dalšímu závaru, tentokrát ale Oceláři celou situaci ustáli.

V čase 11:12 už bylo srovnáno. S pukem se před brankou ocitl Adam Raška a tváří v tvář Novákovi nezaváhal. Vrátit Liberec do vedení se následně pokoušel Vítek Turský. Hostující bek pálil od modré čáry hned několikrát, překonat Ochmana se mu ovšem nepovedlo a do kabin se tedy šlo za vyrovnaného stavu.

První velká šance prostřední části patřila Třinci a skončila gólem. Po přihrávce Jonáše Peterka střílel Adam Raška a Oceláři šli do vedení. To si ale nakonec užili pouhé dvě minuty. Tygři ujeli do přečíslení čtyři na dva, po přihrávce Kryštofa Bouřila vypálil Luboš Dospěl a puk proletěl až do sítě. Vzápětí hráli svěřenci trenéra Kopřivy přesilovou hru a své vedení si mohli vzít rychle zpět, z dorážky se ale nakonec nikdo v bílém dresu neprosadil.

V sedmatřicáté minutě se z třetího gólu radovala hostující střídačka. Tygři si počínali v brankovišti soupeře velmi důrazně a nakonec puk do sítě dotlačil Václav Burda. Ani stav 2:3 ale dlouho nevydržel a brzy bylo srovnáno. Po ose Jakub Michálek - Jonáš Peterek doputoval puk na hůl Marka Havránka, jenž propálil Nováka a stanovil skóre po dvou třetinách. Liberec sice mohl vzápětí skórovat počtvrté, Radka Ochmana ale zastoupila branková konstrukce a střelu jednoho z hostů zneškodnila.

Do závěrečné části vstoupili Tygři aktivně, svou převahu ale v gól přetavit nedokázali a krátce nato si celou situaci parádně zkomplikovali. Během necelých dvou minut předvedli liberečtí mladíci hned tři nedovolené zákroky a nabídli Třinci dlouhou dvojnásobnou početní převahu. Tu sice svěřenci trenéra Břetislava Kopřivy využít nedokázali, jen chvíli po jejím vypršení ale slavili.

Marek Havránek ve své útočné akci skončil za brankou, zpoza ní ovšem našel Jakuba Michálka, před kterým rázem zívala prázdná klec a toto snad ani nešlo nedat. Tygři po inkasovaném gólu zvýšili obrátky a jejich snaha byla vzápětí umocněna přesilovou hrou. V ní se kotouč hned několikrát pohyboval před odkrytou částí klece, cestu do ní si ale nenašel.

Hosté se za vyrovnáním drali velice aktivně a mnohdy zamkli Oceláře na dlouhou dobu v útočném pásmu a svou převahu v závěru umocnili odvoláním brankáře. Definitivní razítko na třinecké vítězství mohl následně zajistit René Najsar, do jeho střely se ale položil jeden z hráčů Liberce a zápas tak nabídl velmi dramatickou koncovku. Pouhé dvě sekundy před sirénou střílel po odkryté části klece jeden z Tygrů, rozhodčí rozpažil a Oceláři se mohli radovat.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice