Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oslabený starší dorost bojoval, s Libercem ale těsně padl

27.01.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Před zápasem s Libercem byli starší dorostenci v těžké situaci. Připraveno nastoupit bylo pouze dvanáct hráčů do pole, navíc se jednalo o druhé utkání během pouhých čtyřiadvaceti hodin. Úvodních třicet minut Ocelářům nevyšlo dle představ a v čase 28:18 už Tygři vedli o tři góly. Svěřenci trenéra Kopřivy to ale nevzdali a snížili na rozdíl jediné trefy, na vyrovnání už ale bohužel nedošlo.
A11, pátek 27.1.2017
Třinec
Liberec
3:4
MINI WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 2:2, 1:0  Branky a nahrávky: 27. Peterek (Raška), 39. Peterek (Raška, Kvasnica), 48. Kvasnica (Klocek) - 6. Maťátko (Rychlovský), 6. Bouřil (Turský), 21. Maťátko (Rychlovský), 29. Bouřil (Dospěl). Rozhodčí: Zbořil - Sedlák, Vodák. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4.  
Štěpánek – S. Radzienciak, Krzak, J. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Mikler, Klocek, Przybyla, Kvasnica, Peterek, Raška
Novák – Aubrecht, Krejsa, Turský, Charvát, Habermann, Had – Rychlovský, Dospěl, Šír, Šíp, Maťátko, Čermák, Litera, Nikolič, Bitman, Hájek, Kotyza, Piroutek, Šafařovský, Bouřil

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do první velké šance se mohl dostat Jakub Nikolič, s libereckým útočníkem se ale dobře vrátil Jakub Adámek a zabránil ohrožení své branky. Následně se ale Tygři dočkali, když po přihrávce Jakuba Rychlovského dopravil puk do odkryté klece Martin Maťátko. Vzápětí se hosté radovali znovu. Do brejku se dostal Kryštof Bouřil a proti Štěpánkovi z levého kruhu nezaváhal.

Oceláři se mohli dočkat snížení ve vlastním oslabení. Až před branku Nováka si nabruslil Jonáš Peterek, z těsné blízkosti ale neuspěl a radovat se nemohl ani dorážející Adam Raška. Následně hru rozkouskovala série vyloučení, ani jeden ze soupeřů si ovšem v početní výhodě výraznější šanci nevytvořil.

Na konci osmnácté minuty mohl snížit Adam Raška, hostující beci mu ale zakončení z těsné blízkosti znepříjemnili a radovat se nemohl ani Havránek. Útočník se sedmičkou na dresu se sice natlačil před Nováka, tváří v tvář gólmanovi ale neuspěl a do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro Liberec.

Krátce po příchodu ze šaten náskok Tygrů ještě narostl. Sám před brankou se ocitl Martin Maťátko a v dobré šanci nezaváhal. O chvíli později to vypadalo, že Oceláři dohrají zápas jen v jedenácti. Po nárazu do mantinelu odešel do kabin Przybyla, ještě v průběhu druhé části se ale třinecký útočník naštěstí vrátil zpět do hry.

V šestadvacáté minutě se první trefy dočkali i Oceláři. Adam Raška získal puk v rohu hřiště, předal jej Jonáši Peterkovi a Novák se proti této ráně nestihl přesunout včas. Vzápětí ale třinečtí mladíci inkasovali čtvrtý gól, jenž nakonec rozhodl o osudu celého utkání. Po přihrávce Luboše Dospěla střílel Kryštof Bouřil a Štěpánkovi kotouč proklouzl mezi betony.

Třinečtí mladíci mohli odpovědět ve vlastním oslabení, s trefou Jonáše Peterka si ale nakonec Novák poradil. V čase 38:54 ale liberecký gólman kotouč ze své sítě přece jen lovil. Po nahození Adama Rašky se v brankovišti dostal k dorážce Jonáš Peterek a procpal jej do sítě.

Na začátku třetí části dostali Oceláři další možnost na snížení, přesilovou hru pět na tři se jim ale využít nepodařilo. Blízko gólu byl zejména Przybyla, jehož pokus musel Novák vyškrábnout vyrážečkou nad svou branku. V klasické početní výhodě pak stál sám před brankou Marek Havránek, puk ale v kleci neskončil ani tentokrát. Vzápětí už se ale Oceláři dočkali. Z levého kruhu střílel Michal Kvasnica a přesnou ranou propálil Nováka.

Rázem to tak bylo jen o gól a o chvilku později mohlo být srovnáno. Po střele Marka Havránka ale zachránila hostujícího gólmana branková konstrukce. Poté se do výraznějšího tlaku dostali i Tygři, Kryštof Bouřil ale z těsné blízkosti hattrick nezkompletoval. V závěru utkání sáhli domácí trenéři po hře bez brankáře, vyrovnat už se ovšem jejich svěřencům nepodařilo.

Tři body si tedy odvezl Liberec, mladí Oceláři si ale za předvedený výkon zaslouží pochvalu. Proti Liberci, jenž přijel v plné sestavě, nastoupili třinečtí dorostenci pouze se dvanácti hráči do pole, soupeři ale nedali nic zadarmo a Tygři se o své těsné vítězství museli strachovat až do závěrečné sirény.


×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice