Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost srazil Motor, rozhodla parádní druhá třetina!

15.12.2016 · Denisa Józsová, Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Šimíčka na ledě Českých Budějovic inkasovali jako první, po příchodu ze šaten ale otočil průběh zápasu na stranu Ocelářů Dominik Molin. Krátce nato se prosadili Michal Papaj s Reném Najsarem a po druhé části si tedy třinečtí mladíci odnášeli do kabiny tříbrankový náskok. Na 6:1 z pohledu Ocelářů poté upravil Dominik Molin, jenž si v tomto zápase připsal hned čtyři góly. Domácí hráči ještě v samotném závěru utkání zdramatizovali, na vítězství třineckého týmu už ale nic změnit nedokázali.
A3, čtvrtek 15.12.2016
České Budějovice
Třinec
4:6
Budvar aréna
Třetiny: 1:0, 0:4, 3:2  Branky a nahrávky: 12. Slávik (Šafář), 56. Prášek (Egert), 56. Egert (Řezáč), 60. Silný - 23. Molin (Raška, Rufer), 32. Molin (Raška), 36. Papaj (Raška, Molin), 38. Najsar (Havránek, Peterek), 44. Molin (Timotej Marguš), 51. Molin (Timotej Marguš, Papaj). Rozhodčí: Poskočil - Samuel, Oudes. Vyloučení: 6:5, navíc za faul Molina (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 78. Střely na branku: 37:35. Průběh utkání: 1:0, 1:6.  
Ovsjannikov (41. Svoboda) - Doktor, Rákosník, Dosek, Dudáček, Škola, Šafář, Mirochnikov - Silný, Beránek, Matys, Rolínek, Slávik, Krcho, Řezáč, Egert, Toman, Prášek, Vaculík, Masopust, Kaisler
Ochman - S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek, Homola - Havránek, Čmiel, Tománek, Klocek, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek první části patřil spíše hokejistům Třince, ovšem žádná z jejich střel se neujala. Domácí se poté sebrali a začali se soupeři vyrovnávat. Slávik měl dobrou příležitost při přesilovce, ale ta zůstala nevyužita. Také Třinečtí si připsali větší šanci, tu ovšem dokázal Ovsjannikov pokrýt.

Jako první se prosadil domácí Motor. Skvělou individuální akcí se zaskvěl Sebastian Slávik, který si vzal puk ve středním pásmu, přes tři protihráče se dostal ke střele a jeho rána, mířící do šibenice, nedala Ochmanovi šanci zasáhnout. Slávik měl další velkou šanci, když jel sám na brankáře, ale byl podražen. Dostal tak k dispozici trestné střílení, jenže Ochman tentokrát minisouboj vyhrál a Slávikovi puk vypíchl.

Na začátku druhé třetiny se nechal vyloučit hostující Najsar. Jenže Oceláři s oslabením naložili nejlépe, jak mohli. Nejenže nedostali gól, ale dokonce ho sami vstřelil. Situaci dva na dva vyřešil Dominik Molin střelou, která skončila v síti. Krátce nato už se Třinečtí radovali znovu, bohužel pro ně trochu předčasně, protože Ovsjannikov dokázal udržet kotouč před brankovou čárou.

Poté měl šanci Papaj, který jel sám na domácího gólmana, ale ten hokejisty Motoru podržel. České Budějovice si také připsaly dvě velké šance. První z nich byla situace dva na jednoho, ale Matys velkou příležitost nezužitkoval a puk poslal mimo odkrytou bránu. Stejný hráč měl poté šanci na opravu, ovšem jeho únik dokázal Ochman pokrýt. Následně Třinečtí ukázali, jaký umí hrát hokej.

Raška sebral v útočném pásmu puk a neservíroval ho Dominiku Molinovi, který neměl problém odkrytou část branky trefit. Michal Papaj vypálil a jeho ránu zastavila až síťka v brance. Třinečtí si ještě zahráli přesilovku a využili ji. Oceláři rozebrali domácí obranu, puk se dostal k Renému Najsarovi, jenž trefil šibenici a navýšil náskok na tři góly.

Oceláři začali ve velkém i třetí část hry, kdy Dominik Molin po další brance zkompletoval hattrick. Sedm minut nato hrál Třinec přesilovou hru, kterou dokázal znovu využít. Gól nedal nikdo jiný než Dominik Molin, kterému poslal skvělý pas Marguš a pro něj již nebyl problém poslat puk do odkryté sítě.

Ovšem domácí se ještě dokázali vzchopit. Hráči Motoru se dostali do úniku dva na jednoho. Egert našel svou přihrávkou Lukáše Práška, který poslal puk za Ochmana. Čtrnáct vteřin nato dokázal domácí tým vstřelit další gól. Po zákroku třineckého brankáře si puk nejrychleji našel Jiří Egert, který poslal puk za záda gólmana Ocelářů bekhendovou střelou.

Budějovice se snažily a dokázaly vstřelit ještě jeden gól. Patrik Škola vypálil od modré a přestože jeho střela nebyla nijak prudká, skončila v brance. Bohužel pro domácí tento gól přišel třicet vteřin před koncem a na vyrovnání stavu již čas nezbyl. Oceláři si tak po zásluze odvážejí tři body za výhru v základní hrací době.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice