Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost v Havířově prohrál v prodloužení

11.02.2017 · Tomáš Vlček, Martina Sikorová
Třinečtí mladíci začali proti AZetu velmi dobře a po trefách Daniela Chovaniaka a Tommyho Wardase se rychle ujali vedení. Domácí ale dokázali po dvou slepených gólech srovnat a odpověď našli také na branku Tobiáše Marguše. O vítězi tedy muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém byl úspěšnější Havířov.
B14, sobota 11.2.2017
Havířov
Třinec
4:3p
K&K PNEU Aréna
Třetiny: 0:2, 2:1, 1:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 24. Pindel, 24. Wawrzckiewicz, 54. Wawrzckiewicz (Pavelek), 62. Hrček (Tomeček, Pindel) - 6. Chovaniak (Konderla), 7. Wardas (Králík), 33. Tobiáš Marguš (Srníček, Rybnikár). Rozhodčí: Cabák - Poruba, Hykel. Vyloučení: 4:5, navíc Konderla (TRI) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 153. Střely na branku: 40:26. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.  
Šembera - Dabrowski, Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák, Pavelek - Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Revaj
Švančara - Mituchovič, Konderla, Srníček, Wantulok, Weber, Chovaniak - Králík, Čmiel, Kašpárek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Tobiáš Marguš, Mikler, Lerchová, Rybnikár, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Z první třetiny neuběhla ani půlminutka a Třinec dostal k dispozici přesilovku. Havířovští ji celkem s přehledem ubránili, největší práci měl gólman Šembera až těsně po jejím skončení s tečovanou střelou Marguše, ale zvládl to. Hosty to však moc mrzet nemuselo. V šesté minutě totiž Daniel Chovaniak šikovně ze vzduchu tečoval Konderlovo nahození mezi Šemberovy betony a Třinec vedl. Za minutu, po akci jako přes kopírák, už vedli hosté o dvě branky. Tentokrát střílel Králík a tečujícím hráčem byl Tommy Wardas.

AZ mohl srovnat hned za další minutu, ale Pavelek, který se ocitl zcela sám před hostujícím brankářem Švančarou, netrefil branku. Podobně se ve stejné situaci dařilo Čienčalovi , tentokrát však havířovský útočník trefil brankáře. Výborný trojzákrok předvedl třinecký gólman Švančara v přesilovce AZetu v sedmnácté minutě – během chvilky zlikvidoval jak střelu Revaje, tak dorážky Čienčaly i Pavelka.

AZ se své první branky dočkal v přesilovce ve čtyřiadvacáté minutě - Vojtěch Pindel se prosadil šikovně zpoza branky. Za půlminutku už bylo vyrovnáno, když Mateusz Wawrzckiewicz dorazil zblízka puk do třinecké branky. Havířovští byli i nadále při chuti, ovšem přečíslení dva na jednoho hosté na poslední chvíli uhasili a další střely pochytal Švančara.

Po polovině utkání šli domácí do tří a Oceláři využili dvojnásobnou přesilovku k opětovnému získání vedení. Bomba Tobiáše Marguše prošla Šemberovi nad lapačkou a skončila v šibenici havířovské branky. Naopak výborný zákrok předvedl domácí gólman v závěru třetiny, když se v situaci tři na jednoho rychle přesunul ke své pravé tyčce a vyrazil střelu Marguše. Chvíli nato mohlo být srovnáno. Pindel se Stromkem jeli na jediného obránce, Stromko dostal skákavý puk těsně před brankovištěm a ještě jej stačil usměrnit na branku, Švančara ale betonem vyrazil.

I ve třetí třetině usiloval AZ o vyrovnání a nakonec byl za svou snahu odměněn. Švančara stihl ještě zachránit situaci před dorážejícím Pindelem, ale minutu poté už to bylo 3:3. V brejkové situaci dva na jednoho si Mateusz Wawrzckiewicz vyměnil puk s Pavelkem, a i když napoprvé minul zcela odkrytou branku, puk se k němu od zadního mantinelu vrátil a on jej napodruhé doklepl za čáru.

Do třetí sirény ještě mohly oba týmy při přesilovkách strhnout výhru na svou stranu, ale nakonec remízový stav vydržel až do prodloužení. V něm byl AZ dominantní a po 103 sekundách rozhodl utkání ve svůj prospěch. První dvě šance havířovských ještě Švančara vychytal, ale v dalším náporu už na dorážku Jiřího Hrčka nedosáhl.