Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Poslední kolo nabídlo vítěznou přestřelku proti Šumperku!

19.11.2016 · Martina Sikorová
Souboj s Draky rozhodně nenudil. Oceláři si velmi rychle vytvořili dvoubrankový náskok, o ten ale záhy přišli a krátce po příchodu ze šaten se z vedení radovali hosté. V třicáté minutě ovšem vyrovnal Pavel Matěj a následoval další obrat, tentokrát třinecký. Během jediné minuty se trefili Šimon Mikler a Tobiáš Marguš, jenž poté zkompletoval hattrick. Šumperk už v závěru jen jednou brankou korigoval třinecké vítězství.
18.kolo, sobota 19.11.2016
Třinec
Šumperk
6:4
WERK ARENA
Třetiny: 2:2, 3:1, 1:1  Branky a nahrávky: 2. Tobiáš Marguš (Rybnikár), 5. Čmiel (Rybnikár), 30. Matěj (Macháček), 35. Mikler (Konderla, Tobiáš Marguš), 36. Tobiáš Marguš (Čmiel), 45. Tobiáš Marguš (Wantulok) – 14. Kaplan (Vogel), 17. Kesler, 21. Mácha (Plhal), 48. Kaplan (Vogel). Rozhodčí: Fiala - Tomis, Carbol. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 173. Střely na branku: 23:27. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 6:3, 6:4.  
Švančara – Bulava, Konderla, Wantulok, F. Cienciala, Weber, Chovaniak – Králík, Čmiel, Szmek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Tobiáš Marguš, Mikler, Rybnikár, Macháček
D. Kašpar – Rutar, Ott, Cekr, Štrbík – Kesler, Vogel, Horký, Kaplan, Scheuter, Žižlavský, J. Kašpar, Mácha, Plhal, Urban, Vintr, Moravec

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na úvodní branku se ve WERK ARENĚ příliš dlouho nečekalo. Po přihrávce Rybnikára zakončoval rychlý útok domácího týmu Tobiáš Marguš, který našel prostor nad ramenem Kašpara a třinecká střídačka slavila poprvé. O chvíli později se proti pravidlům provinil Štrbík a nabídnutou možností domácí mladíci nepohrdli.

Šumperská obrana pozapomněla na Matouše Čmiela, jenž dostal na levém kruhu mnoho prostoru a i s pomocí horní tyče nakonec poslal puk do sítě. Následně se blýskli oba gólmani. Švančara si připsal dobrý zákrok proti zakončení Kaplana z těsné blízkosti, Kašpar naopak pokryl prudkou ránu Miklera z pravého kruhu.

Ve čtrnácté minutě se dočkali šumperští hráči. Proti střele z přečíslení sice Švančara zasáhl, na dorážku Robina Kaplana už byl ale krátký. O chvíli později bylo vyrovnáno. Marek Kesler se ve své útočné akci protáhl až k brance a byť byl tísněn domácím obráncem, nakonec se mu podařilo dostat puk za čáru.

Stejný hráč pak mohl poslat Šumperk do vedení. Po střele hostujícího útočníka Švančarovi puk vypadl a pomalu mířil do sítě, třinecký gólman ale prokázal dobrý postřeh a zastavil jej včas.

Krátce po příchodu ze šaten už ovšem hosté vedli. V početní výhodě napřáhl Joshua James Mácha a na ránu tohoto hráče byl Švančara krátký. Ani Šumperk ovšem svůj náskok dlouho neudržel. Po boji o puk se od mantinelu vymotal Pavel Matěj, který našel prostor mezi levou tyčí a gólmanem a opět bylo srovnáno.

Hosté ale mohli velmi rychle kontrovat. Po nějakou dobu se kotouč potuloval v mezikruží před třineckou brankou, než se ovšem hráči v modrém zorientovali, odklidili jej Oceláři pryč. Nedáš? Dostaneš. V početní výhodě si kotouč na pravém kruhu našel Šimon Mikler a i s trochou štěstí jej dostal do sítě.

Také tentokrát mohl Šumperk velmi rychle odpovědět, Moravec ale z dorážky poslal puk pouze k zadnímu mantinelu a i v tomto případě přišel trest. Čmiel předal puk před brankou Tobiáši Margušovi a domácí kapitán jej s odrazem od horní tyče poslal za záda Kašpara.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě mohlo být sníženo, po ráně Moravce ale zastoupila Švančaru branková konstrukce. Vzápětí zkompletoval hattrick Tobiáš Marguš. S prvním pokusem sice domácí kapitán neuspěl, Wantulok mu ale kotouč zase vrátil a napodruhé už se nejlepší třinecký střelec nemýlil.

Následně si oba týmy zkusily hru ve čtyřech na obou stranách a tato situace mnohem více vyhovovala Šumperku. Odražený puk po střele Vogela si před brankou našel Robin Kaplan a z dorážky jej usměrnil do sítě.

Velmi blízko gólu byl následně Cienciala, třinecký obránce ale z kruhu napálil pouze horní tyč. V samotném závěru ještě zkusili hosté změnu bez brankáře, ta už ale ke změně skóre nevedla a tři body tak zůstávají v Třinci.

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec