Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost vynuloval Porubu!

08.09.2016 · Martina Sikorová
Zápas se lámal v polovině základní hrací doby, kdy Oceláři po dělovce Filipa Ciencialy a proměněném brejku Štěpána Macháčka odskočili do dvoubrankového vedení. Na druhé straně gólman Patrik Švančara proti Porubě vychytal své první čisté konto v letošní sezóně a po závěrečné siréně tak mohli třinečtí mladíci slavit.
3.kolo, čtvrtek 8.9.2016
Třinec
Poruba
2:0
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 2:0, 0:0  Branky a nahrávky: 31. F. Cienciala (Tobiáš Marguš), 35. Macháček (Tobiáš Marguš). Rozhodčí: Fiala - Barteček, Řezáč. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 28:15. Průběh utkání: 2:0.  
Švančara - Mituchovič, Konderla, Wantulok, F. Cienciala, Weber, Chovaniak - Králík, Čmiel, Kašpárek, Szmek, Wardas, Jurzyca, Stročka, Tobiáš Marguš, Mikler, Rybnikár, Macháček, Branc
Mokrý - Becher, Husák, Krátký, Machů, Šimek - Pavlík, Stebel, Fojtík, Bochnak, Kotásek, Morávek, Pszczolka, Anlauf, Stodůlka, Barčák, Häring, Gebauer

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ve čtvrtečním utkání hrozili jako první hráči Poruby, ránu Bochnaka ovšem zastavila jedna z tyčí Švančarovy branky. Radovat se ale nemohli ani Oceláři po střele Jurzycy z mezikruží. Domácí útočník sice trefil mezírku mezi betony Mokrého, kotouč ale poté pouze proklouzal mimo ostravskou klec.

Další velkou šanci si v samotném závěru první části vypracoval Králík, který si nabruslil až před branku, bekhendem ovšem na gólmana Poruby nevyzrál a do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Poprvé se tak skóre na světelné tabuli měnilo až v jednatřicáté minutě po ráně Filipa Ciencialy, kterou zastavila až síť za zády hostujícího gólmana. A o pár minut později bylo na třinecké střídačce ještě veseleji.

Po přihrávce Tobiáše Marguše se za obranou hostů dostal ke kotouči Štěpán Macháček, jenž ujel do brejku a střelou pod horní tyč nedal Mokrému žádnou šanci zasáhnout. Poruba ovšem mohla krátce na to snížit.

Stodůlka zakončoval u pravé tyče hned dvakrát, nejprve ale zasáhl připravený Švančara a podruhé pak nedokázal hostující útočník dorazit skákavý puk do odkryté části branky.

Ještě upevnit třinecký náskok mohl v pětačtyřicáté minutě Jurzyca, jeho ránu z mezikruží ale zastavil povedený semafor gólmana hostů. Následně tak mohla Poruba snížit, tečovanou střelu Anlaufa ale dokázal Švančara vyrazit mimo svou klec.

Gólem poté neskončila ani dorážka Bochnaka a po závěrečné siréně se tak z druhého vítězství v této sezóně radovali Oceláři, kteří tak vylepšili svůj bodový účet již na sedm bodů.