Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost si poradil s Kometou!

01.10.2016 · Martina Sikorová
Do utkání proti Brnu vstoupili Oceláři parádně a už po úvodní části vedli nad svým soupeřem o tři góly. Kometa poté sice v přesilových hrách snížila, víc už ji ale svěřenci trenéra Wojnara nepovolili a zaslouženě dokráčeli k tříbodovému vítězství.
10.kolo, sobota 1.10.2016
Třinec
Kometa Brno
7:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 3:0, 2:3, 2:0  Branky a nahrávky: Tománek (Papaj), 10. Przybyla, 17. Molin (Przybyla, Raška), 29. Najsar (Indrst), 38. Raška (Indrst, Rufer), 49. Michálek (Raška), 50. Havránek (Rufer, Molin) - 24. Frydrych (Matula, Svoboda), 29. Střondala (Krejčí I), 33. Lašák (Kučera). Rozhodčí: Koziol - Vengřín, Stonavský. Vyloučení: 7:11, navíc za faul Michálka (TRI) nařízeno TS (neproměněné) a Przybyla (TRI) 5 minut a osobní trest do konce utkání za hrubost. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 86. Střely na branku: 51:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 7:3.  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek, Homola – Havránek, Tománek, Krupa, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Papaj, Najsar, Molin
Holík – Krejčí I, Věžník, Jurnečka, Kučera, Mlčák, Vašíček, Jeřábek – Süss, Svoboda, Minárik, Střondala, Krejčí II, Matula, Novák, Frydrych, Lašák, Kunc, Plášek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do sobotního duelu vstoupili lépe Oceláři. Třinečtí mladíci působili na ledě aktivnějším dojmem a za svou snahu byli odměněni již ve čtvrté minutě, kdy se střelou zblízka prosadil Ondřej Tománek.

Hosté se o pár minut později snažili kontrovat z menšího závaru, rozhodčí ovšem velmi rychle přerušil hru pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Podruhé se tak skóre na světelné tabuli měnilo až v desáté minutě a také tentokrát se radovali Oceláři. Na vrcholku pravého kruhu se do kotouče opřel Dan Przybyla a po jeho ráně zaplul puk přesně pod horní tyč.

Kometa krátce nato dostala šanci ke snížení, ránu Střondaly z přesilové hry ovšem obětavě zablokoval jeden z třineckých mladíků. Následně to zkoušel povedenou ranou z pravého kruhu Frydrych, tento pokus ale likvidoval připravený beton Ochmana.

Nedáš? Dostaneš? Po krátkém pobytu v útočném pásmu přiťukl Przybyla puk na hůl Dominika Molina a nejlepšímu střelci Ocelářů nečinilo žádné problémy usměrnit puk do poloodkryté klece.

Také do druhé části vstoupili aktivněji domácí mladíci. Hned v jednadvacáté minutě mohl zvýšit náskok Třince Przybyla, hráč s osmadvacítkou na dresu si ovšem v brejku vylámal zuby na Holíkovi.

Následně už se první trefy dočkala Kometa. Po sérii střeleckých pokusů se puk dostal do mezikruží, odkud jej do odkryté části branky napálil Lukáš Frydrych.

V osmadvacáté minutě pak skončilo utkání pro Przybylu, jenž od rozhodčího vyfasoval pětiminutový trest za hrubost. Začátek dlouhé přesilové hry byl ovšem pro Kometu jako ze zlého snu.

Oceláři se ani v oslabení nebáli útočit a když z prostoru před brankou došťouchl puk do sítě René Najsar, bylo na třinecké střídačce pěkně veselo.

Brno ale vzápětí kontrovalo po prudké ráně Vojtěcha Střondaly a po vyloučení Rašky pak v početní výhodě pět na tři snížil na rozdíl jediné trefy Karel Plášek, jenž propálil Ochmana tvrdou střelou.

Oceláři se ovšem nenechali rozhodit a vzápětí svému soupeři znovu odskočili. Po parádní kombinaci na jeden dotek Oceláři vyšachovali celou brněnskou obranu i brankáře, do odkryté klece zakončil Adam Raška a stanovil tak skóre po dvou třetinách na 5:3.

První velká šance závěrečné dvacetiminutovky patřila Ruferovi. Třinecký bek se dostal do brejku, Holík ovšem tentokrát puk za svá záda nepustil.

K další změně na světelné tabuli tak došlo až v devětačtyřicáté minutě. V té době hráli třinečtí mladíci přesilovku a po dorážce Jakuba Michálka mohli slavit již šestý gól.

A také poslední branka tohoto zápasu padla při hře pěti proti čtyřem. Po přihrávce Rufera vyzrál na Holíka Marek Havránek a poslal svůj tým již do čtyřgólového trháku.

V samotném závěru mohla Kometa snížit, Plášek si ovšem z nařízeného trestného střílení na Ochmana nepřišel. Třinečtí mladíci tedy svému soupeři oplatili předchozí porážku a po zásluze si do tabulky připíší tři body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice