Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost otočil zápas proti Olomouci!

15.09.2016 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Wojnara se na ledě kohoutů dlouho trápili. Ještě ve čtyřicáté minutě třinečtí mladíci o gól prohrávali, poté ovšem přišel zlom. Pouhých osmačtyřicet sekund před druhou sirénou srovnal Vojtěch Brabec a v čase 40:18 už Oceláři vedli po trefě Dominika Molina. Poslední slovo pak měl Dan Przybyla, jenž třetím gólem pojistil vítězství Ocelářům.
5.kolo, čtvrtek 15.9.2016
Olomouc
Třinec
1:3
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 19. Kalač (P. Mader) - 40. Brabec (Peterek, Najsar), 41. Molin (Raška, Peterek), 52. Przybyla (Raška, Rufer). Rozhodčí: Vepřek - Gančarčík, Zouhar. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 23:39. Průběh utkání: 1:0, 1:3.  
Galuška - Dajčar, P. Mader, Kažimír, D. Mader, Holiš, Vosátko - Palinek, Krátký, Štefka, Aulehla, Paťava, Pěcha, Karpíšek, Kalač, Kořenek, Kret
Štěpánek - S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Brabec, Timotej Marguš, Michálek, Homola - Tománek, Krupa, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Lépe vstoupili do čtvrtečního utkání Oceláři. Hosté si už ve druhé minutě svou aktivitou vynutili přesilovou hru, ve které mohl gólový účet otevřít Homola. Střelu třineckého obránce do odkryté klece ovšem stihl zneškodnit přesunující se Galuška.

Hned vzápětí byl v dobré šanci Najsar, jenž tečoval puk těsně před olomouckou brankou. Po zásahu útočníka Třince ale kotouč nakonec pouze proletěl nad klecí Galušky. A také další velká příležitost patřila Ocelářům, Brabec ovšem ze samostatného úniku branku svého soupeře těsně přestřelil.

Nedáš? Dostaneš. V závěru úvodní části si kohouti vypracovali první gólovou příležitost a na rozdíl od třineckých hráčů dokázali svou možnost proměnit. Po kombinaci s Maderem doťukl puk do poloodkryté klece nekrytý David Kalač a do kabiny tak odcházeli spokojeněji domácí mladíci.

V pětadvacáté minutě mohli Olomoučtí své vedení ještě navýšit, bekhendové zakončení Kořenka ovšem skončilo pouze v lapačce Štěpánka. Na druhé straně vzápětí hrozil Molin, jeho rána ale branku Galušky o pár centimetrů minula.

O chvíli později se sám před brankou ocitl Štefka, vyzrát na gólmana s drakem na prsou se ale domácí jedenáctce nepovedlo. V přesilové hře se následně snažil o vyrovnání Michálek, Galuška ale ránu třineckého obránce zvládl vyrazit mimo tři tyče.

Na ledě se poté výrazně přiostřilo a rozhodčí během velmi krátkého úseku rozdali hned osm menších trestů. Když už se pak zdálo, že v prostřední dvacetiminutovce gól nepadne, udeřili Oceláři z rychlé kombinace a po střele Vojtěcha Brabce bylo srovnáno.

Z poslední části se stihlo odehrát pouhých osmnáct sekund a svěřenci trenéra Wojnara už vedli, když chybu v rozehrávce Olomouce potrestal Dominik Molin. O chvilku později mohlo být na třinecké střídačce ještě veseleji, Krzak ale se zakončením pod břevno neuspěl.

V dvaapadesáté minutě už ovšem Oceláři slavili třetí gól. Po rychlém protiútoku se k brance Galušky dostal Dan Przybyla a povedeným blafákem nedal domácímu gólmanovi žádnou šanci zasáhnout.

Náskok Ocelářů se poté ještě snažili navýšit Raška s Indrstem, skóre na světelné tabuli se již ale neměnilo a byť třinečtí mladíci ještě před koncem prostřední části prohrávali, domů se vrátí se třemi body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice