Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost nezvládl zápas proti Kometě

09.09.2016 · Martina Sikorová, Michal Kuba
Po dvou odehraných třetinách museli třinečtí mladíci dotahovat již čtyřgólové manko. Poté se sice Ocelářům podařilo korigovat nepříznivě se vyvíjející zápas po trefách Najsara a Przybyly, soupeř si ale následně dvěma dalšími góly pojistil své vítězství.
3.kolo, pátek 9.9.2016
Kometa Brno
Třinec
6:2
DRFG Arena
Třetiny: 2:0, 2:0, 2:2   Branky a nahrávky: 15. Kadlic (Krejčí), 19. Střondala (Plášek), 29. Střondala (Svoboda, Plášek), 40. Süss, 55. Krejčí, 58. Svoboda (Střondala, Plášek) – 42. Najsar (Krupa), 51. Przybyla (Molin). Rozhodčí: Dědek – Musil, Zapletal. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 35:42. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2.  
Holík – Petr Krejčí, Věžník, Jurnečka, Kučera, Mlčák, Vašíček, Jeřábek – Süss, Čajkovič, Svoboda, Střondala, Petr Krejčí, Novák, Frydrych, Lašák, Kunc, Plášek, Kadlic
Ochman (29. Štěpánek) – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Brabec, Timotej Marguš, Michálek, Homola – Tománek, Krupa, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned v první minutě získala Kometa početní výhodu. Ochman v následující dvouminutovce musel zlikvidovat několik střel, které nebyly nijak záludné. Následně si přesilovku zahráli hosté, kteří si rovněž vytvořili několik šancí, ale ne gólových.

Hra se velkou část třetiny přelévala z jedné strany na druhou a byla vidět řada nepřesností. Ve druhé přesilovce domácích měl dobrou šanci Čajkovič, avšak i s tímto pokusem si gólman hostů poradil. Třinec měl rovněž druhou možnost skórovat v přesilovce, ale paradoxně inkasoval.

Vojtěch Kadlic vyvezl puk na druhou stranu kluziště a zpoza brány jej bekhendem nahodil na záda brankáře a odtud skočil kotouč přímo do sítě Ocelářů. Za necelých pět minut se domácí radovali podruhé.

Při hře čtyři na čtyři se už hosté dostávali s pukem do útočného pásma, ale Plášek jim dokázal touš odcizit a poslal ho na Vojtěcha Střondalu, který počkal zcela sám za všemi hráči Třince a dostal se tak do nájezdu, který využil prostřelením Ochmana mezi betony.

Domácí byli v prostřední části víc při chuti. Později se dokázali dostat do ještě většího vedení. V devětadvacáté minutě dostal poměrně nečekanou přihrávku na kruh Vojtěch Střondala, který bekhendem z otočky nahodil puk pod horní tyč a domácí střídačka začala burácet.

Třinec zareagoval na stav oddechovým časem a záhy se Radzienciak dostal do zajímavé šance, kterou ale dokázala Holík zlikvidovat. V poslední minutě vystihl hostující rozehrávku brněnský Jan Süss a díky odrazu od břevna navýšil už na 4:0 pro Kometu.

Do poslední periody vstoupili dle očekávání hosté agresivně a odhodlání vyrovnat na nich bylo znát. Po minutě hry se z pravého kruhu prosadil René Najsar, který poslal puk nad beton Holíka. Zanedlouho dostali Oceláři další šanci snížit v přesilovce.

Tu ale nevyužili a málem sami inkasovali. Plášek prchl do úniku, ve kterém si ale na gólmana hostů nepřišel. Deset minut před poslední sirénou se po puku nedokázal natáhnout Čajkovič a zanedlouho udeřili hokejisté Třince.

Dan Przybyla ihned po vyhraném buly nasměroval puk mezi tři tyče domácí klece. Své vedení si nakonec Brňané vzali zpět. Během přesilové hry se rychle k brance hostů dostal obránce Petr Krejčí a pohotově zakončil. Za necelé tři minuty upravil skóre na konečných 6:2 Matěj Svoboda, jenž se rychle chopil vyraženého puku a uklidil jej do sítě.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Po výhře jsme samozřejmě spokojení. Byla tam ale řada věcí, které musíme zlepšit. Třinec má výborný mančaft a odehráli jsme dobrý zápas. Nebylo to jednoduché, o to víc jsem rád za výhru.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Byl to velmi dobrý zápas. Rozhodli jej brankáři, nás bohužel nepodržel ani jeden, zatímco Kometu ano. Šance se střídaly na obou stranách, avšak my jsme je nedokázali využít. Před třetí třetinou jsme trochu změnili taktiku a snížili skóre, bohužel jsme se ale nedotáhli úplně.