Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Základní část ukončena vítězně!

02.03.2017 · Martina Sikorová
Třinečtí junioři se na ledě Sparty hned dvakrát ujali vedení, domácí ale dokázali vždy srovnat a rozhodla tedy až trefa z sedmatřicáté minuty, kdy se prosadil Patrik Hrehorčák. Při sparťanské power-play pak prázdnou branku pražského týmu trefil Jan Hladonik a zajistil Ocelářům první místo po základní části.
46.kolo, čtvrtek 2.3.2017
Sparta Praha
Třinec
2:4
Tipsport arena
Třetiny: 1:2, 1:1, 0:1  Branky a nahrávky: 6. Svoboda (Kern, O. Procházka), 27. Kern (O. Procházka, Svoboda) - 4. Kvasnica (Janiczek), 17. G. Radzienciak (Mach), 37. Hrehorčák (Kvasnica, L. Doudera), 60. Hladonik. Rozhodčí: Horinek - Špringl ml., Tasch. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 44:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2. 2:4.  
Wolf – M. Jandus, Janda, Mrkvička, Jeřábek, Duben, Sedliský – Kern, T. Jandus, Svoboda, Seniov, O. Procházka, Komárek, Maršoun, Safin, Kulda, Chlouba, Dubský, Wojnar
Loubal – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Svěřenci trenéra Vlastimila Wojnara vstoupili do utkání aktivně a záhy se ujali vedení. Po nahození Davida Janiczka se k dorážce dostal Michal Kvasnica a počínal si úspěšně. Vzápětí ale fauloval Jan Hladonik a Sparta nabídnutou přesilovou hru využila zásluhou Martina Svobody.

Oceláři se snažili rychle kontrovat, Patrik Hrehorčák ale po přihrávce kapitána Filipa Hamana o několik desítek centimetrů přestřelil. A radovat se nemohl ani Ostap Safin, jehož střela z otočky skončila na betonech třineckého gólmana. Gólem tedy skončila až akce ze sedmnácté minuty. Grzegorz Radzienciak napálil puk do horní části klece a zařídil Třinci vedení.

Krátce po příchodu ze šaten se snažil navýšit náskok Ocelářů Jan Kalus, prudkou střelou po vyhraném vhazování si ale na Wolfa nepřišel. Vzápětí tak bylo znovu srovnáno. Střelu Ondřeje Procházky hostující gólman pouze vyrazil a na zakončení Jana Kerna už byl krátký.

Stav 2:2 se ovšem Třinci vůbec nelíbil a o pár minut později už ani neplatil. Michal Kvasnica našel z rohu hřiště před brankou stojícího Patrika Hrehorčáka a nejproduktivnější hráč Ocelářů nezaváhal. Následně mohli svěřenci trenéra Wojnara svůj náskok ještě zvýraznit, po ráně z přesilové hry ale Wolfa zachránila branková konstrukce.

Závěrečná třetina už mnoho gólových šancí nenabídla. Za zmínku ale stojí situace z dvaapadesáté minuty. Ostap Safin vypálil z vrcholku kruhů prudkou pumelici, Matěj Loubal ovšem předvedl parádní zákrok lapačkou a puk do své sítě nepustil. Další vzrušení přinesl až samotný konec zápasu. Sparťané nejprve napálili pouze tyč a trefou do prázdné branky následně rozhodl Jan Hladonik.