Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Proti Hradci junioři nezaváhali!

25.02.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - V utkání proti Mountfieldu se na první gól dlouho nečekalo a už po jednačtyřiceti sekundách Oceláři vedli zásluhou kapitána Hamana. Krátce nato si svěřenci trenéra Wojnara vypracovali dvougólový náskok a byť se Hradci podařilo snížit, více už mu hráči s drakem na dresu nedovolili. Ve zbytku utkání třinečtí junioři přidali ještě dva góly a rozhodli o svém vítězství.
44.kolo, sobota 25.2.2017
Třinec
Mountfield HK
4:1
MINI WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 1. Haman (Stuchlík, L. Doudera), 14. Hrehorčák, 23. Stuchlík (Haman), 56. Plitko (Kalus) – 21. Matějček (Řepík, Hnik). Rozhodčí: Koziol – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 37:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.  
Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Bartozel (23. Bechný) – Kynčl, Brádler, J. Moník, Lier, Bureš, Jonáš – Matouš, Matějček, Síla, Hnik, Zahradník, F. Moník, Hofman, Šimůnek, Řepík, Hidveghy, Chalupa

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Lepší začátek si snad ani třinečtí mladíci nemohli přát. Už po jednačtyřiceti sekundách to od mantinelu zkusil kapitán Filip Haman a kotouč možná trochu překvapivě skončil až v síti. Vzápětí dostal Mountfield k dispozici přesilovou hru, zahrozit se mu ale povedlo až po jejím vypršení. Do brejku ujel obránce Jakub Moník, Hlaváč ale tento pokus dokázal zneškodnit.

Za Oceláře následně hrozil Lukáš Kaukič. Třinecký útočník se projel až k brance, z těsné blízkosti se mu ale druhý gól přidat nepodařilo. A radovat se nemohl ani Hradec. Hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho a střelu Patrika Hidveghyho zneškodnil připravený Hlaváč. Ve třinácté minutě už se skóre na světelné tabuli měnilo. Do individuální akce se vydal Patrik Hrehorčák, najel si s pukem na levý kruh a ranou na vzdálenější tyč překonal Bartozela podruhé.

Osmadvacet sekund po návratu ze šaten se první trefy dočkali hradečtí mladíci. Nejprve sice Štěpán Matějček z dorážky neuspěl, napodruhé se ale nemýlil a rázem to bylo jen o jediný gól. Dvoubrankový náskok ale měli Oceláři rychle zpět. Kryštof Stuchlík se dral do brejku marně, nakonec se ale útočník s osmičkou na dresu ke střele přece jen dostal a propálil hradeckého gólmana.

Hostující trenéři na situaci reagovali střídáním brankářů a od třiadvacáté minuty tedy branku Mountfieldu strážil Daniel Bechný. Na 4:1 mohl následně upravit Patrik Hrehorčák po skvělé práci Michala Kvasnicy. Domácí hráč za brankou získal puk, narýsoval přihrávku před ní a Hrehorčák okamžitě vypálil, Bechný ale byl na svém místě a zasáhl.

Další příležitost patřila Hradci. Hostující junioři znovu ujeli do přečíslení, Patrik Hidveghy ale neuspěl ani v této situaci a branku svého soupeře přestřelil. A gólem neskončila ani brejková akce Lacky. Slovenský útočník se ocitl za hostující obranou a okamžitě vypálil, na Bechného si ale nepřišel a do kabin se šlo za stavu 3:1 pro Třinec.

V první velké šanci poslední třetiny se ocitl Adam Flok. Třinecká dvacítka se v šestačtyřicáté minutě dostala do brejku, vyzrát na hostujícího gólmana se jí ale nepodařilo a skóre se neměnilo. Následně bylo k vidění ještě několik zajímavých příležitostí na obou stranách, gól už ale padl jen jeden. V čase 55:55 hosté propadli na modré čáře a za tuto chybu byli potrestáni čtvrtým gólem v jejich síti.

Jan Kalus se vřítil do útočného pásma, zavezl puk na levý kruh a přihrál Danielu Plitkovi. Domácí patnáctka už byla v jednoduché pozici a dobrou šanci nezahodila. Hradečtí junioři se ještě v samém závěru snažili o zdramatizování, vyzrát na Hlaváče se jim ale nepodařilo a všechny body tedy zůstaly v MINI WERK ARENĚ. Oceláři se díky tomuto bodovému zisku vrátili do čela tabulky, naopak Hradec čekají už jen poslední dva zápasy a poté pro ně letošní sezóna končí.