Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři proti Pardubicím pouze s bodem

24.02.2017 · Martina Sikorová
Utkání proti Dynamu bylo na góly velmi chudé. Oceláři se sice ve vlastním oslabení dostali do vedení po trefě Jana Hladonika, hosté ale vzápětí odpověděli a reagovat dokázali také na gól Kryštofa Stuchlíka. Nakonec tedy rozhodovalo až prodloužení, ve kterém se z bonusového bodu radovaly Pardubice.
43.kolo, pátek 24.2.2017
Třinec
Pardubice
2:3p
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 0:0, 1:0  Branky a nahrávky: 14. Hladonik (Kvasnica, Imrich), 43. Stuchlík (Lacka, Flok) - 15. Zukal (Kusý, Zídek), 53. Kusý (Martinec, Horyna), 61. Zídek (Trejbal). Rozhodčí: Mikulec - Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 138. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.  
Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Klouček – Trejbal, Horyna, Faltys, Kučera, Šklíba, Zukal, Mert – Roubal, Hoskovec, Martinec, Dušek, Voženílek, Kubišta, Syrovec, Kusý, Štefka, Zidek, Bureš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do pátečního utkání vstoupily oba týmy aktivně, na první velkou šanci se ale čekalo až do čtvrté minuty. Jan Hladonik v rohu kluziště vybojoval puk a předal jej na levý kruh Patriku Hrehorčákovi, který ale o pár desítek centimetrů minul. Následně Oceláři zavřeli hosty v jejich pásmu, rány od modré ale příliš úspěchu neslavily. Poté už se ke slovu dostalo i Dynamo.

Před brankou Hlaváče se o zakončení snažil Jakub Martinec, jeden z třineckých hráčů mu ovšem celou situaci znepříjemnil a skóre se neměnilo. A nedařilo se ani Kryštofu Stuchlíkovi. Útočník s osmičkou na dresu se dostal před brankou hned k několika dorážkám, procpat kotouč do sítě se mu ovšem nepovedlo. Ve třinácté minutě spálil obrovskou šanci Lukáš Kaukič.

Třinecký odchovanec dostal puk před brankou, z dobré příležitosti ale trefil pouze střed branky. Po vyloučení Kryštofa Stuchlíka už se skóre na světelné tabuli měnilo. Oceláři v oslabení ujeli do přečíslení dva na jednoho a po ráně Jana Hladonika mohl Klouček lovit puk ze své sítě. Dynamo ale vzápětí využilo přesilovou hru a po dorážce Lukáše Zukala bylo srovnáno.

Druhá část vyšla herně lépe Třinci, na skóre se to ovšem neprojevilo. Pojďme ale postupně. Ve čtyřiadvacáté minutě se před branku natlačil Jakub Lacka, z těsné blízkosti se mu ale kotouč do sítě poslat nepodařilo. Dynamo zahrozilo o chvíli později a se střelou Zukala si nakonec Hlaváč i s trochou štěstí poradil. Další šance už znovu patřila Třinci.

Rána Grzegorze Radzienciaka byla těsně před brankou tečována, puk ale do sítě nezamířil ani tentokrát.V závěru druhé části se ještě v dobrých příležitostech ocitli Michal Kvasnica s Patrikem Hrehorčákem. Pokus prvně jmenovaného z prostoru před brankou ale zastavil Klouček a gólem neskončila ani střela slovenského útočníka z první. Po čtyřiceti minutách hry tedy platilo skóre 1:1.

V čase 42:08 už se Oceláři z druhého gólu přece jen radovali. Po zakončení Jakuba Lacky si kotouče všiml Kryštof Stuchlík a zvedl jej pod horní tyč. Hned vzápětí mohl vedení svého týmu z úniku upevnit Michal Kvasnica, to se ale nestalo. A neúspěchem skončila také akce Floka. Třinecký útočník v přečíslení hledal hůl svého spoluhráče a to se ukázalo jako chyba.

Následně tak mohlo být srovnáno, Dominika Duška ale v prostoru mezi kruhy zastavil jeden z třineckých hráčů a zabránil ohrožení Hlaváče. O chvíli později už ale na světelné tabuli skóre 2:2 svítilo. Střelou z kruhu se prosadil Denis Kusý, zařídil vyrovnání a také prodloužení.

V něm se příliš dlouho nehrálo a po chybě třinecké obrany bylo rozhodnuto. Do brejku ujel Václav Zídek a vystřelil Dynamu bonusový bod.