Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Úspěšný venkovní trip. Junioři skolili i Mladou Boleslav!

19.02.2017 · Josef Zdobinský, Martina Sikorová
Po dvoubodovém vítězství nad Tygry se Oceláři přesunuli o pár desítek kilometrů dál a dnes v poledne nastoupili na ledě Mladé Boleslavi. Gólově chudé utkání nakonec zvládli svěřenci trenéra Wojnara lépe a po trefách Adama Floka a Michala Kvasnicy vybojovali tři body.
41.kolo, neděle 19.2.2017
Ml. Boleslav
Třinec
1:2
ŠKOENERGO Aréna
Třetiny: 0:1, 0:0, 1:1  Branky a nahrávky: 53. Jindra (Krejčík) - 18. Flok (Kaukič), 46. Kvasnica (Hrehorčák, Kalus). Rozhodčí: Würtherle - Doležal, Klouček. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2.  
Groh – Linhart, Mattis, Mašek, Uřidil, Chujac, Šanko, Marček – Prokop, Tóth, Kuncek, Peterka, Kalaš, Dančišin, Krejčík, Flynn, Veselý, Planý, Jindra.
Hlaváč – Hrachovský, Krzak, Janiczek, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Kalus.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání měli Bruslaři povedený a nechybělo mnoho, aby se už po šestnácti vteřinách radoval z vedoucí branky Krejčík. Puk se mu ale přímo před Hlaváčem nepovedlo trefit. O chvilku později se dostal do další pěkné šance Veselý, ale ani jemu nebylo přáno. Nápor domácích paradoxně utnulo vyloučení třineckého Krzaka.

Tempo hry převzali v oslabení hosté, kteří již domácí juniory - i přes jejich zjevnou snahu - do ničeho dalšího během třetiny nepustili. Naopak, ve své první přesilovce Oceláři ukázali domácím, jak že se přesilové hry hrají. Po nacvičeném signálu, kdy si sjel Adam Flok za bránu domácích, poslal Lukáš Kaukič puk právě Flokovi, který jej zavěsil nekompromisně za Grohova záda.

Jestliže v první části hry bylo vidět několik zajímavých akcí, ve druhé to bylo z obou stran na vytvořené příležitosti žalostné. Oba týmy se přetahovaly o každý puk, který záhy ztratily. Hrálo se hodně do těla a ve středním pásmu, ale dopředu toho moc k vidění nebylo.

Změna opět přišla až ve třetí části, do které vstoupili aktivněji hosté. Ke druhé brance, která se nakonec ukázala vítěznou, jim nicméně opět pomohli domácí a jejich neúspěšná přesilová hra. Sotva se totiž dostali junioři Bruslařů do početní výhody, zahrál Uřidil v útočném pásmu vysokou holí a do čtyř šla i Boleslav. Následně začalo ostřelování Grohovy brány třineckými hokejisty, což v polovině šestačtyřicáté minuty vyvrcholilo ve druhý gól z hole Michala Kvasnicy.

Když už se zdálo, že si Třinec svou dobrou hrou v obranné fázi zajistí vzadu nulu, prošla na Jana Jindru poněkud překvapivá nahrávka od Krejčíka a Bruslařům Jindrovou přesnou střelou svitla naděje na bodový zisk. Oceláři už ale domácí hokejisty do ničeho nepustili a naopak mohli v samém závěru rozhodnout o vyšší výhře, ovšem Flok trestuhodně minul prázdnou bránu o dobrý metr.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): I když jsme dnes prohráli, tak si myslím, že jsme nebyli horším týmem. Rozhodla první třetina, kdy jsme měli v úvodu více ze hry a měli jsme i nějaké šance, jenomže jsme ten gól nedali, zatímco hosté ano. My jsme věřili, že to budeme my, kdo dá ten první gól, ale bohužel. Pak už se nám povedlo jen snížit, ale jak říkám, myslím, že dneska jsme prohráli trošku smolně.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Mně se toto utkání hodnotí dobře, protože jsme směrem dozadu odehráli perfektní zápas. Samozřejmě na začátku první třetiny jsme měli trochu štěstí, ale pak už jsme hráli naši hru a především právě díky perfektní hře vzadu jsme to dnes dotáhli do vítězného konce.