Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Zápas proti Olomouci rozhodli junioři už v první třetině!

28.01.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Souboj prvního s posledním začali lépe Oceláři a již v úvodní minutě se ujali vedení. Za stavu 3:0 se sice hostům podařilo snížit, Dan Przybyla ale z nařízeného trestného střílení vrátil Třinci pohodlný náskok. V poslední části svěřenci trenéra Wojnara své vedení ještě upevnili i díky gólu ve dvojnásobném oslabení a nakonec si došli pro jasné vítězství.
38.kolo, sobota 28.1.2017
Třinec
Olomouc
7:1
MINI WERK ARENA
Třetiny: 3:0, 1:1, 3:0  Branky a nahrávky: 1. Kalus (Kvasnica, Miloš Roman), 6. Cihlář (Haman), 12. Kvasnica (Mach, Kalus), 34. Przybyla (TS), 44. Lacka, 57. Haman (Michal Roman, Kaukič), 58. Kalus (Mach) – 32. Husták (Podlaha). Rozhodčí: Šutara - Vengřín, Konvička. Vyloučení: 8:7, navíc za faul Beutla (OLO) nařízeno TS (proměněné). Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 61. Střely na branku: 57:18. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.  
Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, Michal Roman, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Miloš Roman, Mach, Flok, Hrehorčák, Przbyla, Kvasnica, Irgl, Lacka, Kalus
Urban – Rutar, Spálovský, Kolovratník, Kališ, Beutl – Janků, Husták, Cach, Říčka, Řečinský, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Jelínek, Jeklič, Kuba

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oproti včerejšku se na úvodní trefu dlouho nečekalo. Obránce Adam Spálovský při snaze odehrát kotouč švihl hokejkou do obličeje Jakuba Lacky a vykoledoval si menší trest. O jednatřicet sekund později byla početní výhoda proměněna, když se před brankou dostal k odraženému kotouči Jan Kalus a napálil jej do olomoucké sítě. Kohouti se snažili kontrovat z rychlého protiútoku, proti zakončení Marka Hustáka se ale Hlaváč přesunul ke své levé tyči včas.

V šesté minutě už vedli svěřenci trenéra Wojnara o dva góly. Ránu Filipa Hamana vykopl Urban jen před sebe a dorážející Dominik Cihlář už byl v jednoduché pozici. O další přesný zásah se následně postaral Michal Kvasnica. Útočník s devětadvacítkou na dresu zužitkoval přesnou přihrávku Matěje Macha a usměrnil puk do sítě. Oceláři pokračovali v tlaku i nadále a k dorážce do odkryté klece se málem dostal Jakub Lacka. Slovenský útočník stál ale příliš blízko branky a zakončit se mu nepodařilo.

Krátce nato nabil Filip Haman do skvělé pozice Janu Kalusovi, jenž ale z pravého kruhu branku soupeře o pár desítek centimetrů minul. Pozor ale musel dávat také Hlaváč. Až před třineckou klec se natlačil Matic Jeklič, domácí beci mu ale zakončení znepříjemnili a usnadnili gólmanovi práci. O chvíli později se ukázali bratři Romanové. Z blízkosti branky zakončovali Michal i Miloš, olomoucký brankář si ale v obou případech poradil. Když pak fauloval Adam Flok, dostali hosté k dispozici přesilovku, během které ale málem sami inkasovali.

Oceláři se v oslabení vydali do přečíslení dva na jednoho a Urban musel znovu zasahovat. Následně se ovšem proti pravidlům provinil také Jan Kalus a domácí šli do tří. Pouhou sekundu před sirénou se o využití dvojnásobné výhody pokoušel Adam Spálovský, jenž vypálil prudkou dělovku od modré čáry. Hlaváč ale předvedl efektní zákrok lapačkou a udržel svůj tým ve tříbrankovém vedení.

Na začátku druhé části mohl hned dvakrát snížit Miroslav Kuba. Útočník s osmadevadesátkou na dresu ale nejprve z dobré pozice netrefil branku a vzápětí nad pukem promáchl. Poté se otěží chopili znovu Oceláři a olomoucká obrana měla spoustu práce. V početní výhodě vyslal velmi prudkou ránu od modré čáry obránce Grzegorz Radzienciak, Urban proti ní ale vytáhl povedený zákrok lapačkou. Třinec tedy svou početní výhodu nevyužil a vzápětí přišel trest, když po přihrávce Josefa Podlahy překonal Hlaváče Marek Husták.

Ze snížení se ovšem Hanáci příliš dlouho neradovali. Unikajícího Dana Przybylu fauloval Vítězslav Beutl a za sekání hostujícího obránce bylo nařízeno trestné střílení, které hráč Třince bez problémů proměnil. V závěru třetiny pak došlo k několika vyloučením, využít přesilovou hru se ale ani jednomu ze soupeřů nepovedlo a do kabin se šlo za stavu 4:1.

Krátce po příchodu ze šaten fauloval vysokou holí Grzegorz Radzienciak a vzápětí k němu přisedl také Patrik Hrehorčák s menším trestem za zdržování hry. Hanáci tedy hráli v pěti proti třem, dvojnásobná početní výhoda se jim ale hrubě nevyvedla. Po chybě v útočném pásmu se do brejku hnal Jakub Lacka a střelou ke vzdálenější tyči překonal Urbana. Korigovat nepříznivé skóre se pokoušel Rok Macuh a po této ráně musel Hlaváčovi vypomoct jeden z obránců, který srazil kotouč do rohu.

Hanáci poté dostali k dispozici další přesilovou hru, také během této výhody ale málem inkasovali. Naštěstí pro ně Michal Roman svůj brejk nezakončil přesně a Lukáš Kaukič z dorážky poslal puk mimo. Závěr utkání si ovšem Olomouc sama zkomplikovala. Hosté se vlastní nedisciplinovaností poslali na velmi dlouhou dobu do tří a Oceláři trestali. Dvojnásobnou početní výhodu nejprve využil Filip Haman, jenž se prosadil přesnou ranou od modré a v klasické přesilové hře pak po přihrávce Matěje Macha napálil kotouč do branky Jan Kalus. Krátce nato mohl být gólový rozdíl mezi oběma soupeři ještě větší, dorážku Michala Romana se ale Urbanovi podařilo holí zastavit a zápas tedy skončil za stavu 7:1.