Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nezvládli závěr a s Jihlavou padli

21.01.2017 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci vlétli do zápasu aktivně, ze šestnácti střel se ale v úvodní části neujala jediná. Naopak domácí se po příchodu ze šaten prosadili dvěma slepenými góly a Oceláři museli dotahovat, což se jim po trefách Dana Przybyly a Adama Floka také povedlo. V samotném závěru si ale svěřenci trenéra Wojnara nechali dát třetí gól a na odpověď už jim nezbyl čas.
36.kolo, sobota 21.1.2017
Jihlava
Třinec
3:2
Horácký zimní stadion
Třetiny: 0:0, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 23. Mejzlík (Čermák), 26. Peschout (Mejzlík, Adam), 58. Rezek (Peschout, Mejzlík) - 39. Przybyla (Kvasnica), 48. Flok (Stuchlík). Rozhodčí: Skoupal - Klouda, Jeletz. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 26:44. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.  
Brož - Pospíchal, Vála, Pražák, Srnský, Váňa, Huňáček, Kadlec - Hendrych, Jindra, Heinrich, Mejzlík, Adam, Berka, Peschout, Čermák, Rezek
Loubal - Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci vlétli do utkání aktivně a již ve druhé minutě mohli jít do vedení. Proti dorážce Dana Przybyly do prázdné klece ale stačil Jan Brož vytasit svůj beton. V desáté minutě hráli Oceláři v pěti proti čtyřem a na branku Jihlavy stříleli prakticky z každé pozice, soupeř ale znovu zuby nehty ubránil bezgólový stav.

A prosadit se nepodařilo svěřencům trenéra Vlastimila Wojnara ani do třetice. Po střele Matěje Macha se k odraženému kotouči dostal Dan Przybyla, po ráně z mezikruží ale puk v síti neskončil. Úvodní část tedy skončila za stavu 0:0, což mnohem více vyhovovalo Jihlavě.

Ve třiadvacáté minutě se skóre na světelné tabuli měnilo poprvé a radovala se Dukla, když Matěje Loubala v pádu prostřelil Tomáš Mejzlík. O chvíli později to bylo o dva góly. Střelu Tomáše Mejzlíka od modré čáry tečoval Richard Peschout a puk si našel cestu do sítě i tentokrát. Vzápětí si ale třinecký gólman připsal dobrý zákrok, když v přesilové hře zastavil střelu Davida Čermáka z levého kruhu.

Oceláři se snažili kontrovat z rychlého přečíslení, Jakub Lacka ale po přihrávce Adama Floka z dobré pozice neuspěl. Jen pár desítek sekund před druhou sirénou se ale hráči Třince dočkali, když se po pasu Michala Kvasnicy střelou k levé tyči prosadil Dan Przybyla a před poslední částí tak hosté ztráceli jediný gól.

V šestačtyřicáté minutě už mohlo být srovnáno, tečovaná střela Jakuba Adámka ale skončila o pár centimetrů výše než bylo potřeba. Vzápětí už ovšem na světelné tabuli skóre 2:2 přece jen svítilo, když se po přihrávce Kryštofa Stuchlíka z levého kruhu trefil Adam Flok. Poté se ukázalo, že otřepané pravidlo nedáš - dostaneš vážně platí.

Na jedné straně neuspěl Matěj Mach střelou k tyči a vzápětí se z dorážky prosadil domácí Václav Rezek. Oceláři mohli bleskově srovnat, únik Patrika Hrehorčáka si ale Jan Brož pohlídal, zastavit se jihlavskému brankáři podařilo také dorážku Michala Kvasnicy a všechny body tak zůstaly Dukle. Třinečtí mladíci sice na branku svého soupeře vyslali téměř padesát střel, v zakončení se ale neskutečně trápili a museli se smířit s první letošní porážkou.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Zápas se mi hodnotí těžko, protože si přeci jen myslím, že dnes prohrál horší tým. Rozhodla první třetina, ve které jsme měli spoustu šancí, ale nevyužili jsme je. Jihlava své šance naopak efektivně využila. Nebylo jich moc, ale dokázala je proměnit. Neříkám, že jsme hráli špatně, náš herní projev byl celkem v pohodě. Ale rozhodla naše efektivita, zejména oproti minulému zápasu, kdy jsme dali jedenáct gólů. Dnes nám to prostě nevyšlo.