Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Gólová kanonáda! Junioři dali Energii jedenáct branek!

15.01.2017 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci se proti Varům rychle ujali vedení, soupeř ale našel na gól Stuchlíka odpověď a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu. Jen několik desítek sekund po příchodu ze šaten byl ovšem stav 1:1 minulostí. Svěřenci trenéra Wojnara začali řádit a během pouhých pěti minut poslali do sítě pět kotoučů. Nakonec se gólový účet Ocelářů zastavil až na čísle jedenáct, k čemuž přispělo také šest využitých početních výhod.
33.kolo, neděle 15.1.2017
Třinec
Karlovy Vary
11:1
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 6:0, 4:0  Branky a nahrávky: 8. Stuchlík (Lacka, G. Radzienciak), 22. Hrachovský (Hladonik, Hrehorčák), 23. Stuchlík (G. Radzienciak, Kaukič), 25. Kaukič (Lacka, Flok), 26. Hrehorčák (Hladonik, Bartko), 27. Kvasnica (Przybyla, Hrachovský), 39. Przybyla (Hladonik), 55. Flok (Lacka, Kaukič), 56. Kvasnica (Kaukič, Hrachovský), 60. G. Radzienciak (Lacka, Bartko), 60. Kaukič (Lacka, Stuchlík) - 17. Procházka. Rozhodčí: Koziol - Konvička, Tošenovjan. Vyloučení: 9:12, navíc Svoboda (KVA) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 6:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 47:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 11:1.  
Loubal – Hrachovský, Bartko, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus
Špírek (26. - 40. Kuchař) – Přibyl, Beer, Pajk, Vápeník, Brabec, Vodička – Kurfürst, Horký, Tlačil, Salnikov, Svoboda, Kovář, Habr, Hauzr, Hendrych, Janata, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Otevřít gólový účet mohli Oceláři hned z první akce. Po nahrávce Jakuba Lacky se Lukáš Kaukič ocitl zcela sám před hostující brankou, zakončení se ale útočníkovi s devítkou na dresu moc nepodařilo a Špírek stačil zakročit svým betonem. Vzápětí dostali Energetici k dispozici přesilovou hru, od modré čáry pálil obránce Dominik Beer a po této střele vznikl v brankovišti menší závar. Kotouč byl ale z nebezpečné situace odpálen včas a skóre zůstalo bezgólové.

O chvíli později hrozil Daniel Plitko, Špírek si ale zakončení z těsné blízkosti pohlídal a zasáhl svým betonem. V čase 7:38 už se Oceláři radovali. V přečíslení dva na jednoho přihrál Jakub Lacka těsně před gólmanem Kryštofu Stuchlíkovi a domácí osmičce jen stačilo nastavit hůl a usměrnit puk do poloodkryté klece. Navýšit náskok svého týmu se poté pokoušel Patrik Hrehorčák, slovenský útočník ale poslal z dobré pozice puk o pár centimetrů výše, než bylo potřeba a branku přestřelil.

V sedmnácté minutě tedy bylo srovnáno. Při hře ve čtyřech si kotouč našel Lukáš Procházka a přesnou ranou umístili puk za záda Loubala. Oceláři se poté v závěru této části nastěhovali k brance Špírka, ohrozit jej ale nedokázali a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Co se týče druhé třetiny, nebudou na ni karlovarští hráči vzpomínat v dobrém. Krátce po příchodu ze šaten nabil Jan Hladonik na modrou čáru Ondřeji Hrachovskému a ránu domácího obránce zastavovala až síť za zády Špírka. Následně byl nedovoleně zastaven Kaukič a svěřenci trenéra Wojnara trestali, když v početní výhodě tečoval střelu Grzegorze Radzienciaka mimo dosah brankáře Kryštof Stuchlík.

Energetici se nepoučili a vzápětí nabídli Třinci další přesilovou hru. Výsledek? Čtvrtý gól v jejich síti. Po přihrávce Jakuba Lacky se zcela sám v mezikruží ocitl Lukáč Kaukič a nedal karlovarskému gólmanovi šanci zasáhnout. Uběhla sotva minuta a domácí mladíci už zvedali ruce nad hlavy znovu. Za zády obránců se puku ujal Patrik Hrehorčák a z brejku vyzrál na Špírka, jenž po tomto gólu přenechal své místo Ondřeji Kuchařovi.

Ani druhý maskovaný muž v brance Energie ale útočným choutkám Ocelářů dlouho neodolal. Dan Przybyla poslal puk na hůl Michala Kvasnicy a do kolonky úspěšných střelců se zapsal také šestnáctiletý útočník domácího týmu. Trenéři Energie reagovali na nepříznivě se vyvíjející skóre oddechovým časem a vzápětí mohlo být sníženo. Proti ráně Vojtěcha Brabce od modré čáry se ale Loubal přesunul včas.

A nedočkal se ani Matěj Kurfürst. Karlovarský útočník se řítil do zajímavé šance, na levém kruhu ale zakopl a k zakončení se ani nedostal. Následně zápas okořenily dvě bitky, ve kterých si úspěšněji počínal hráči Ocelářů. V první potyčce měl navrch Jan Kalus nad Pavlem Vápeníkem a jen o pár sekund později skolil Kamila Svobodu Michal Kvasnica. Poté putoval na trestnou lavici také Jan Tlačil za sekání a svěřenci trenéra Wojnara nezaváhali.

Jan Hladonik naservíroval puk do dobré pozice Danu Przybylovi a útočník s dvacítkou na dresu proti Kuchařovi nezaváhal. V samotném závěru této části faulovali v rozmezí necelé minuty Ondřej Pajk a Dominik Beer a rázem hosté čelili třinecké přesilovce pět na tři, jejíž větší část si Oceláři přenesli do závěrečné třetiny.

Do poslední dvacetiminutovky nastoupil znovu Jan Špírek a jako první musel karlovarský gólman čelit Jakubu Lackovi. Slovenský útočník se snažil o využití dvojnásobné výhody střelou pod horní tyč, branku svého soupeře ale přestřelil. Vzápětí se blýskl Loubal. Energetici ujeli do přečíslení dva na jednoho a po akci na jeden dotek zakončoval jeden z hostujících hráčů, Matěj Loubal se ale ke své levé tyči přesunul včas a zabránil gólu. A dopřáno nebylo ani Jiřímu Janatovi. Nejproduktivnější hráč Západočechů zakončoval z mezikruží zády k brance a prostor mezi třemi tyčemi o pár centimetrů minul.

Ve čtyřiapadesáté minutě šli hráči v zelených dresech znovu do čtyř a po přihrávce Jakuba Lacky nasměroval puk do sítě Adam Flok. Stejně jako v prostřední části, ani tentokrát se Oceláři nesmířili pouze s jediným gólem. Zhruba o minutu později si před branku namířil Michal Kvasnica, položil si Špírka a následně napálil puk do sítě. Následně se ovšem brankář hostů blýskl povedeným zákrokem poté, co zlikvidoval střelu rozjetého Jakuba Lacky z mezikruží.

Jen pár minut před koncem museli Energetici znovu do tří a Oceláři navýšili svou úspěšnost v přesilových hrách. Ranou od modré nejprve propálil karlovarského brankáře Grzegorz Radzienciak a o pár sekund později stanovil konečné skóre Lukáš Kaukič, jenž využil přihrávky napříč brankovištěm a upravil na rozdíl deseti gólů.