Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Na ledě předposlední Slavie junioři nezaváhali!

06.01.2017 · Martina Kramerová, Martina Sikorová
Po bezbrankové úvodní části už Oceláři našli recept na gólmana soupeře a po třech úspěšných akcích si vytvořili pohodlný náskok. Zhruba v polovině poslední třetiny se prosadili také domácí, svěřenci trenéra Wojnara ale měli nachystanou ráznou odpověď. Během jediného oslabení přidali třinečtí junioři další dva góly a potvrdili své vítězství.
31.kolo, pátek 6.1.2017
Slavia Praha
Třinec
3:6
Zimní stadion Eden
Třetiny: 0:0, 0:3, 3:3  Branky a nahrávky: 48. Furch (Hradil, Heldák), 51. Netolický (Šteiner, Furch), 55. Heldák (Patočka, Chládek) - 27. Plitko (Haman), 30. Stuchlík (Haman, Kvasnica), 35. Hladonik (Kvasnica, Kalus), 49. Stuchlík (Kvasnica, Hrachovský), 50. Lacka (Hrachovský), 58. Hrehorčák (Hladonik, Kvasnica). Rozhodčí: Hodač - Krátký, Marek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 52. Střely na branku: 29:42. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 3:5, 3:6.  
Šorf - Zderadička, Krásný, Chládek, Novák, Chvála, Rittig - Matějka, Netolický, Kučera, Šteiner, Heldák, Kolouch, Hradil, Mareček, Kohút, Furch, Patočka
Loubal - Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Přestože papírové předpoklady pasovaly do role jasného favorita hosty z Třince, úvodní třetina nabídla zcela jiný než očekávaný obrázek hry. Vršovický led opanovalo nasazení, bojovnost a drajv z obou stran a jediné, co utkání chybělo, byl jakýkoliv gól.

V šesté minutě prověřil Loubalovu pozornost v brankovišti střelou od modré čáry Zderadička, třinecký gólman však i přes dobré clonění Šteinera kotouč zachytil. Na druhé straně se snažil využít závaru před Šorfem Cihlář. Jeho bekhend však skončil vedle levé tyčky.

A slávistický brankář se vyznamenal i při dalším nebezpečném pokusu hostí. Lacka se šikovně protáhl po levé straně a přihrál najíždějícímu Kaukičovi. Proti jeho prudké střele však Šorf zasáhl betonem.

Začátek druhé části patřil opět maskovanému muži ve svatyni sešívaných. Ten nejprve vytáhl reflexivní zákrok proti Kalusově dělovce z mezikruží, a poté si smlsnul i na Hladonikovi, jenž se mu po samostatném úniku ocitl tváří v tvář.

V průběhu devětadvacáté minuty se však už hostující střídačka mohla radovat. Daniel Plitko dostal přihrávku od pravého mantinelu a z dobré pozici před brankou přesně zacílil k levé tyči. O čtyři minuty později navíc pojistil vedení Ocelářů Kryštof Stuchlík. Třinecká osmička vypálila bekhendem z ostrého úhlu a puk zapadl pod horní tyčku.

Chvíli po polovině duelu došlo na plnění prognóz. Hosté se totiž dostali už do tříbrankového vedení. V čase 34:52 překonal Šorfa ránou z levého kruhu Jan Hladonik.

Sešívaní byli z nepříznivého vývoje sice chvíli opaření, pak ale znovu zabrali. V osmačtyřicáté minutě využil třineckou nedisciplinovanost Aleš Furch a krásnou střelou od modré, jež zapadla pod víko, zužitkoval přesilovku svého týmu.

Oceláři však hned vzápětí kontrovali. O 25 vteřin později pobídl Kryštofa Stuchlíka příklepem zpoza branky Kvasnica a třinecký útočník přidal svou druhou trefu v zápase. V čase 49:52 poslal puk za Šorfova záda i Jakub Lacka a hosté tak v rámci jediného vlastního oslabení vsítili už druhý gól.

Domácí celek však ručník do ringu ještě nehodil. Devět minut před závěrečnou sirénou snížil na 2:5 Lukáš Netolický a v pětapadesáté minutě znovu pozměnil skóre utkání Denis Heldák, který po pasu od Patočky nabruslil mezi kruhy a trefil levý horní roh Loubalovy klece.

Oceláři dokázali v závěru setřást z hokejek drobnou nervozitu a vzpírající se Slavii definitivně srazili na kolena šestou brankou. O tu se postaral necelé tři minuty před koncem základní hrací doby Patrik Hrehorčák.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): Zápas jsme prohráli vlastní nedisciplinovaností, protože jsme dostali dva góly v našem oslabení a dvě branky v naší přesilovce. To se nám stávat nemůže, obzvlášť s týmem, který je první. Výsledek 6:3 je pro nás možná ještě lichotivý, i když za stavu 1:3 jsme mohli dát na 2:3. Místo toho jsme znovu inkasovali. Byly tam obrovské chyby, které bychom neměli dělat, ale my se jich dopustili už poněkolikáté.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): I když se hrál zápas prvního a předposledního celku tabulky, bylo to v průběhu první třetiny velmi vyrovnané. My jsme potom využili šance, které jsme měli od začátku utkání a naštěstí jsme to dotáhli do vítězného konce. Rozhodly asi dva góly, které jsme dali ve vlastním oslabení. Klukům bych chtěl poblahopřát. S výsledkem jsem spokojený.