Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vybojovali další vítězství nad Chomutovem!

21.12.2016 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Také proti Pirátům nastoupili Oceláři v krátkém čase již podruhé. Svěřenci trenéra Wojnara se velmi rychle ujali vedení a do poslední dvacetiminutovky vstupovali s dvougólovým náskokem. Jako klíčový moment celého zápasu bychom mohli označit ubráněné dvojnásobné oslabení v polovině závěrečné části. Chomutovu se poté přece jen podařilo snížit, osm sekund před koncem ale trefou do prázdné branky zpečetil tříbodové vítězství Ocelářů Patrik Hrehorčák.
30.kolo, středa 21.12.2016
Třinec
Chomutov
5:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 1. Hrehorčák (Stuchlík), 17. Kaukič (Lacka, Bartko), 23. Kaukič (Lacka), 40. Stuchlík (Hrehorčák, Kalus), 60. Hrehorčák - 9. Krejčiřík (Seemann, Navrátil), 39. Polák (Kopic, Rindoš), 57. Navrátil (Studený). Rozhodčí: Koziol - Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 57:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Irgl, Lacka, Kalus, Molin
Strejc (Skokan) – Kopic, Seemann, Gröger, Lidák, Smutný, Studený, Hřebíček – Polák, Niňaj, Kulich, Palička, Krejčiřík, Részegh, Rindoš, Navrátil, Šilar, Wágner, T. Adámek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Stejně jako před pár dny v Chomutově, také ve čtvrtečním utkání se Oceláři prosadili v úvodní minutě. Po přihrávce Kryštofa Stuchlíka se u levé tyče dostal k zakončení Patrik Hrehorčák, jenž nasměroval kotouč do sítě a zařídil vedení svého týmu.

Na opačné straně o chvíli později hrozil Tom Polák, s ranou z mezikruží si ale Loubal bez obtíží poradil a srazil ji mimo. Vzápětí mohl hrát Chomutov v početní výhodě po nedovoleném bránění Jana Kaluse. Po odpískání ale vysekl Zdeněk Gröger domácímu útočníkovi hůl, což neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího a pokračovalo se tedy ve čtyřech na obou stranách.

Tato herní situace mnohem více vyhovovala Pirátům. Po chybě třinecké obrany zůstal zcela sám před Loubalem František Wágner, který se po zakončení chytal za hlavu, jelikož branku svého soupeře minul. Vzápětí už se ale hosté radovali, když střelu Seemanna tečoval mimo dosah gólmana Vojtěch Krejčiřík.

Vyrovnaný stav se ale Ocelářům příliš nelíbil a o pár minut později už neplatil. Lukáš Kaukič se ve své útočné akci protáhl na pravý kruh, odkud to zkusil bekhendem a kotouč možná i trochu překvapivě proplul až za záda Strejce.

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupili Oceláři pohlednou kombinací. Jakub Lacka na modré čáře přenechal puk Lukáši Kaukičovi, jenž pokračoval do mezikruží a odtud propálil chomutovského gólmana. Ještě více komfortnější náskok mohl Ocelářům vytvořit Kryštof Stuchlík. Útočník s osmičkou na dresu z brejku překonal Strejce, kotouč ale z brankové čáry včas vyhodil vracející se obránce hostů.

Krátce před druhou sirénou bylo sníženo. Po přihrávce Jiřího Kopice se do kotouče opřel Tom Polák a z mezikruží propálil třineckého gólmana. Z kontaktního gólu se ale Piráti dlouho neradovali. O devětapadesát sekund později našel Patrik Hrehorčák zpoza branky Kryštofa Stuchlíka, jenž dostal puk do sítě a vrátil Ocelářům dvoubrankové vedení.

V padesáté minutě přišel zřejmě klíčový moment celého zápasu. Za nedovolené bránění měl jít pykat domácí kapitán Filip Haman, tento výrok rozhodčích se ale trenérovi Vlastimilu Wojnarovi vůbec nelíbil a vzápětí byli Oceláři v ještě horší situaci. K Hamanovi usedl také Irgl, který musel odpykat týmový trest za nesportovní chování.

S dvojnásobnou početní výhodou ale naložili chomutovští mladíci prachbídně. Obětavá třinecká trojice hosty téměř k ničemu nepustila a Loubal musel zasahovat jen proti střele Patrika Lidáka z mezikruží. Oceláři se tedy ubránili a vzápětí mohli ve vlastní přesilové hře upevnit svůj náskok.

Lukáš Kaukič zakončoval z těsné blízkosti branky, zkompletovat hattrick se ale domácí devítce nepovedlo. Nedáš? Dostaneš. Po přihrávce Adama Studeného vyzrál na gólmana Třince Jakub Navrátil a rázem to bylo o jediný gól.

V závěru utkání putoval na trestnou lavici Jiří Kopic, jenž si vykoledoval dvě minuty za faul loktem. Hosté i přesto dokázali sevřít domácí tým před Loubalem, uklouznutí Josefa Rindoše na modré čáře ale jakékoli naděje na vyrovnání pohřbilo.

Kotouče se ve středním pásmu ujal Patrik Hrehorčák a jelikož už byl v té době Strejc téměř na své střídačce, měl slovenský útočník jednoduchou práci s dovezením puku do prázdné klece. Oceláři tedy na svého soupeře vyzráli i podruhé v této sezóně a všechny body zůstaly v Třinci.