Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nenašli recept na Litvínov ani podruhé

19.12.2016 · Martina Sikorová
Jen pár dní po prohraném zápase v Litvínově dostali třinečtí mladíci šanci na reparát. Oceláři na vlastním ledě začali aktivně, po střelecké stránce se ale trápili a nakonec se museli smířit s porážkou.
29.kolo, pondělí 19.12.2016
Třinec
Litvínov
2:4
MINI WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:2, 1:1  Branky a nahrávky: 26. Hrachovský (Kalus, Hrehorčák), 42. Lacka (Hrachovský) - 15. Bárdoš (D. Havlík, Kučera), 32. Franc (Jícha, Fencl), 39. Bečvář (Jícha, Vébr), 59. Bečvář (Bárdoš, Jícha). Rozhodčí: Trombík, Kubičík - Ganger, Gančarčík. Vyloučení: 9:12. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 132. Střely na branku: 39:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.  
Loubal - Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, Adámek, Haman, Imrich - Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Š. Havlík - Urbánek, Macháč, Franc, D. Havlík, Březák, Brzek, Brejžek, Myšák, Dvořák - Kučera, Schmidmayer, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Horák, Jícha

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci vstoupili do utkání aktivně a velmi brzy si vybojovali přesilovou hru. Tu se jim podařilo rychle využít, bohužel pro ně ale litvínovská branka vypadla z předepsaného postavení dříve, než do sítě prošel kotouč, a gól tak nemohl být uznán.

V další dobré šanci byl o chvíli později Cihlář, který ale tečoval střelu Radzienciaka mimo tři tyče. V šesté minutě zahrozil poprvé také Litvínov, s ranou Fencla z mezikruží si ovšem Loubal bez obtíží poradil.

Následně už se skóre na světelné tabuli měnilo. Při hře čtyři na čtyři zamkli litvínovští hráči Třinec v útočném pásmu a po střele Jana Bárdoše mohl Loubal lovit kotouč ze své sítě.

Krátce po příchodu ze šaten mohl náskok Litvínova zvýšit autor prvního gólu. Bárdoš se ve vlastním oslabení dostal do brejku, z něj ale třineckou klec přestřelil. O chvíli později už bylo i zásluhou gólmana Havlíka srovnáno.

Ondřej Hrachovský střílel od mantinelu a tuto ránu si brankář Litvínova sám srazil za svá záda. Vzápětí šli ale hosté znovu do vedení poté, co v přesilové hře nasměroval kotouč do sítě Josef Jícha. Kapitán Haman se rychle snažil o vyrovnání, z prostoru mezi kruhy ale trefil pouze střed branky.

Jen chvíli před koncem prostřední části už Litvínov vedl o dva góly, to když se po přihrávce Jíchy opět trefil Jan Bečvář a stanovil tak skóre po čtyřiceti minutách hry.

Do poslední třetiny vstoupili Oceláři v oslabení, ani to jim ale nezabránilo ve snížení. Jakub Lacka se u mantinelu protlačil přes bránícího hráče Litvínova a před brankou nedal Havlíkovi žádnou šanci zasáhnout.

Vzápětí mohlo být hned dvakrát srovnáno. Hrehorčák ale puk po přihrávce Hladonika před odkrytou částí klece nezasáhl a radovat se nemohl ani Hladonik, který si neporadil s brejkem.

Následně Oceláři dostali k dispozici dvě početní výhody, ty ale dnes nebyly silnou stránkou domácího týmu a když pak v čase 58:54 zavezl puk do prázdné klece Jan Bečvář, bylo o vítězi jasno.