Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vezou tři body z Chomutova!

17.12.2016 · Marcel Holl, Martina Sikorová
Po nevydařeném zápase s Litvínovem se svěřenci trenéra Wojnara přesunuli jen do pár kilometrů vzdáleného Chomutova. Proti Pirátům předvedli Oceláři parádní nástup a záhy se ujali dvoubrankového vedení. Domácí sice o chvíli později snížili, na 3:1 ale krátce před koncem úvodní části zvýšil svým druhým gólem Jakub Lacka a položil tak základ tříbodového vítězství Třince.
28.kolo, sobota 17.12.2016
Chomutov
Třinec
2:5
SD ARÉNA
Třetiny: 1:3, 1:2, 0:0  Branky a nahrávky: 10. Tůma (Adámek, Polák), 30. Svoboda (Šilar, Palička) - 1. Flok (Kaukič, Lacka), 6. Lacka (Flok), 18. Lacka (Kaukič, Flok), 21. Kaukič (Bartko, Lacka), 35. Przybyla (Janiczek). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Kokrment. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.  
Pavlát (35. Strejc) - Buchtela, Hlaváček, Kopic, Gröger, Lidák, Smutný, Hřebíček - Köver, Polák, Kulich, Palička, Krejčiřík, Tůma, Rindoš, Svoboda, Šilar, Vágner, Adámek
Loubal - Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, Haman, Imrich - Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu se povedl Třinci na výbornou. Již po šestatřiceti sekundách otevřel brankový účet Adam Flok, který využil rychlý kontr Ocelářů. Hosté ze Slezska v šesté minutě navýšili svůj náskok, když Jakub Lacka došťouchl puk za Pavlátova záda.

Dvě minuty nato mohl snížit chomutovský Daniel Šilar, ale na brankáře Loubala si nepřišel. V desáté minutě už se ale Piráti radovali ze snížení. Střelou mezi Loubalovy betony se prosadil Martin Tůma. Stav 2:1 pro Třinec vydržel do počátku osmnácté minuty, kdy rozvlnil síť za pirátským brankářem Jakub Lacka.

Oceláři vstoupili do druhé třetiny přesilovkou, kterou dokázali zužitkovat po padesáti sekundách od zahájení hry. Po krásné kombinaci zakončoval do odkryté části branky Lukáš Kaukič. Piráti tak zaspali i úvod prostředního dějství.

Chomutovští se snažili o snížení ztráty, ale i přes několik slibných šancí se toho dočkali až v polovině utkání. Jan Svoboda získal puk na hostujícím obránci, na polovině hřiště, dostal se za něj a střelou do teploměru brankáře Loubala snížil.

V čase 35:00 zastavil časomíru třinecký Dan Przybyla, jenž se dostal za pirátskou obranu a navýšil třinecké vedení. Tento gól znamenal konečnou pro brankáře Pavláta, jehož místo v brance zaujal Alex Strejc.

Na začátku třetí části nechali Piráti několikrát vyniknout brankáře Loubala a jelikož i střídající Strejc zamkl svou bránu, bylo o výhře Třince rozhodnuto. Oceláři si tak z ledu SD ARÉNY odvezli tříbodový zisk.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Z naší strany to byl výborný zápas. Myslím si, že jsme byli po celý zápas o trošku lepší než Chomutov. Výhrou jsme si spravili chuť po zápase v Litvínově, kde jsme nešťastně prohráli. Konečně se nám povedlo využít přesilovky. Myslím, že jsme využili dvě a od toho se to celé odrazilo. Musím klukům poblahopřát za tři body a zodpovědný výkon.“