Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v Litvínově neudrželi dvoubrankový náskok a prohráli

16.12.2016 · Eliška Mrázková, Martina Sikorová
Proti Vervě nezačali svěřenci trenéra Wojnara nejlépe, brzy se jim ovšem podařilo vyrovnat zásluhou Dana Przybyly, jenž vstřelil svůj první gól v juniorské soutěži. Následně si Oceláři vypracovali dvoubrankové vedení po trefách Michala Kvasnicy a Lukáše Kaukiče, poté už se ale prosazovali jen domácí a tři body tak zůstávají v Litvínově.
27.kolo, pátek 16.12.2016
Litvínov
Třinec
4:3
Zimní stadion Ivana Hlinky
Třetiny: 1:2, 1:1, 2:0  Branky a nahrávky: 3. Vébr (Jícha), 33. Fencl (Březák, Horák), 46. Bečvář (Jícha), 47. Vébr (Březák, Franc) - 10. Przybyla (Kvasnica, Imrich), 16. Kvasnica (Mach, Przybyla), 27. Kaukič (Imrich, Hrachovský). Rozhodčí: Turčan - Ševic, Votrubec. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.  
Havlík – Urbánek, Macháč, Franc, Havlík, Březák, Brzek, Brejžek, Dvořák – Kučera, Schmidmayer, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha
Loubal – Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Redzienciak, Haman, Imrich – Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do dnešního utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří se ihned po buly zmocnili kotouče a začali ohrožovat litvínovskou bránu. Poté přišel zvrat a ve třetí minutě Zdeněk Vébr poslal svou střelu mezi Loubalovy betony a zařídil Litvínovu vedení.

Postupem času začal být aktivnější Třinec a v deváté minutě se povedlo Danu Przybylovi pláchnout domácí obraně a poslat kotouč nad ležícího Havlíka. Pět minut před koncem ještě Jan Bartko překonal Havlíka střelou nad jeho rameno. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

V šesté minutě druhé třetiny Lukáš Kaukič rozhodil svou střelou Havlíka, kterému se nepodařilo udržet kotouč ve své lapačce a Třinec se tak dostal do dvoubrankového vedení. V polovině zápasu využil Litvínov přesilové hry, když Tomáš Fencl prostřelil Loubala a snížil tak třinecký náskok.

Zajímavější byl však konec třetiny, kdy se na ledě porvaly obě střídačky a na trestnou lavici usedlo celkem šest hráčů.

Ve třetí třetině se podařilo Janu Bečvářovi v oslabení vstřelit gól a srovnat tak skóre. I hned po gólu dostal trest za vysokou hůl Przybyla a Litvínov si zahrál přesilovou hru. Vzápětí se nepodařilo Loubalovi zablokovat rychlou střelu Zdeňka Vébra a domácí se tak dostali do vedení. Ke konci zápasu měl ještě šanci na gól Bartko, který se objevil sám před Havlíkem, ale jeho střela nakonec skončila v ochranné síti.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Těžko se mi to hodnotí, protože jsme vedli 3:1 a prohráli jsme 4:3. Myslím si, že na tom měl svou vinu rozhodčí, který první třetinu nesmyslně pustil, pak se to servalo a od té doby už pískal každý zákrok, takže kluci v podstatě nevěděli, co mají hrát, jak se mají k soupeřům chovat. Dneska jsme si to prohráli v přesilovkách, protože jsme dostali gól ve vlastní přesilovce a ani jednu jsme nevyužili. Litvínov dokázal zužitkovat dvě přesilové hry a zaslouženě vyhrál.