Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři srazili Slavii čtyřmi góly během čtyř minut!

09.12.2016 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci se proti týmu z hlavního města zpočátku střelecky trápili. Poté ale našel recept na gólmana soupeře Patrik Hrehorčák a vzápětí už vedli Oceláři o čtyři trefy. Slávisté se poprvé prosadili až za stavu 6:0 a tři body tak zůstávají v Třinci.
25.kolo, pátek 9.12.2016
Třinec
Slavia Praha
6:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 4:0, 2:1, 0:2  Branky a nahrávky: 14. Hrehorčák (Hrachovský, Hladonik), 14. Kvasnica (Irgl, Adámek), 15. Hrehorčák (Kalus, Hladonik), 18. Hladonik (Kalus, Hrehorčák), 32. G. Radzienciak (Haman, Kvasnica), 32. Kvasnica (Imrich, Cihlář) - 40. Šergl (Patočka, Netolický), 48. Kolouch (Furch), 60. Furch (Kolouch, Mareček). Rozhodčí: Koziol - Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 107. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 6:0, 6:3.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, Adámek, Haman, Imrich – Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Kalus
Šorf – Zderadička, Chládek, Novák, Valík, Chvála, Rittig – Matějka, Fiala, Netolický, Heldák, Kolouch, Šergl, Šmerha, Hradil, Mareček, Kohút, Furch, Patočka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na úvodní velkou šanci se v MINI WERK ARENĚ příliš dlouho nečekalo. Zhruba po půl minutě mohl gólový účet otevřít Dan Przybyla, jenž nastoupil ke svému prvnímu zápasu mezi juniory, proti jeho střele do poloodkryté klece však dokázal Šorf zasáhnout. Vzápětí střílel od modré čáry Kohút, ránu slávistického útočníka ale vykopl Loubal betonem.

Třinečtí junioři byli aktivnějším týmem na ledě, až do čtrnácté minuty se ovšem střelecky trápili. V čase 13:08 už Oceláři recept na gólmana soupeře našli. Patrik Hrehorčák střílel od mantinelu a proti této střele máchl Šorf lapačkou naprázdno. To ale nebylo ze strany hráčů v bílých dresech vše.

O šestnáct sekund později do útočného pásma nabruslil Michal Kvasnica a střelou ke vzdálenější tyči překonal pražského gólmana podruhé. Krátce nato už vedli Oceláři o tři góly, to když se z přečíslení dva na jednoho trefil Patrik Hrehorčák. Svěřenci trenéra Wojnara byli i nadále při chuti a vzápětí slavili další gól, to když po přihrávce Kaluse zakončil z prostoru před brankou Jan Hladonik.

Do druhé části vstoupila aktivněji Slavie, jenž ale ze své mírné převahy nic nevytěžila. Následně nabídli hosté Třinci k dispozici přesilovou hru pět na tři. Dvojnásobnou početní výhodu Oceláři nevyužili, tu klasickou už ano. Na modré čáře se do kotouče opřel Grzegorz Radzienciak a jeho dělovku zastavovala až branková síť.

Zhruba o půl minuty později zvedali svěřenci trenéra Wojnara ruce nad hlavy znovu, to když se ranou z pravého kruhu prosadil Michal Kvasnica a vyhnal Šorfa na střídačku. Následoval oddechový čas Slavie a po něm se do branky postavil Daniel Vacula. Krátce nato se na ledové ploše přiostřilo. Po závaru před Loubalem došlo k potyčce mezi několika hráči a čtyřminutové tresty za hrubost si nakonec vykoledovali Haman s Novákem.

V samém závěru prostřední části už se prvního gólu dočkali také hosté, to když v signalizované výhodě dorazil kotouč do sítě Jan Šergl a stanovil tak skóre na 6:1 po dvou třetinách.

V osmačtyřicáté minutě přišla další branka pražského týmu poté, co střelou z pravého kruhu nachytal Loubala Daniel Kolouch. Následně hosté zaspali a pustili do brejku Kaukiče, třinecká devítka ale tváří v tvář gólmanovi neuspěla. Jen chvíli před koncem měli rozhodčí znovu plné ruce práce a za vzájemnou bitku tentokrát putovala na trestné lavice hned čtveřice hráčů.

V čase 59:35 padl poslední gól tohoto utkání. V početní výhodě vyzrál na třineckého brankáře Aleš Furch, na vítězství Ocelářů už ale tato trefa nic nezměnila.