Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři urvali vítězství v poslední části

03.12.2016 · Igor Mainka, Michal Belšán
Třinečtí junioři si po včerejší porážce v Karlových Varech spravili chuť a díky dvěma slepeným gólům ve třetí části zvítězili na ledě Plzně 6:4 a v tabulce se posunuli před svého soupeře.
24.kolo, sobota 3.12.2016
Plzeň
Třinec
4:6
Home Monitoring Aréna
Třetiny: 1:1, 2:2, 1:3  Branky a nahrávky: 7. Kokoška (Kodýtek), 26. Chalupa (Vavřička, Kvasnička), 35. Kantner (Kokoška, Kodýtek), 47. Kantner (Kokoška, Kodýtek) - 13. G. Radzienciak (Cihlář, Stuchlík), 29. Kaukič (Bartko, Mach), 38. Kvasnica (Hladonik, Hrehorčák), 49. Lacka (Kaukič), 50. Kvasnica (Hrehorčák), 60. Hladonik (Kvasnica). Rozhodčí: Souček - Štofa, Beneš. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:6.  
Kolář - Kačena, Staněk, Kvasnička, Kaňák, Krystl, Pokorný - Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Roubal, Eret
Loubal - Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Již od úvodu zápasu se hrálo ve velmi dobrém tempu. Indiáni byli zpočátku lepším týmem, na ledě měli mírnou převahu. První větší šance se zrodila až v páté minutě, kdy se k odraženému puku dostal Jakub Vavřička, ale Matěj Loubal byl připraven.

Krátce nato se hostující gólman zaskvěl proti ještě větší šanci – tu měl Matěj Chalupa, jenž zůstal zcela osamocený před brankářem. V sedmé minutě už se Plzni podařilo zúročit tlak. Filip Kokoška se dostal ke kotouči po vyhrané buly a sám před brankářem to udělal velmi dobře.

Indiáni pak nevyužili přesilovou hru a do hry se ve druhé polovině první třetiny dostali Oceláři. Nejprve měl dobrou šanci po pasu od Cihláře Stuchlík, ale bekhendem zamířil jen do břevna. Krátce nato se tato dvojice podílela na vyrovnávacím gólu Ocelářů, který dal střelou z levého kruhu Grzegorz Radzienciak!

Vedení mohl Plzni vrátit Petr Kodýtek po pasu od Kokošky, jenže to by v brance Třince nesměl být Loubal. Modrobílí si v závěru dvacetiminutovky vyzkoušeli ještě jednu přesilovou hru, ve které měli velmi dobré šance Chalupa s Pokorným. Stav už se ale před první sirénou neměnil.

Na počátku druhé třetiny si Plzeňští vybojovali třetí přesilovou hru, opět v ní ale nedokázali nic moc vymyslet. Oceláři se bránili dobře. V šestadvacáté minutě se zaskvěl domácí gólman Kristián Kolář, kterého nebezpečnou ranou ohrozil Patrik Hrehorčák.

Projevilo se ale pravidlo nedáš-dostaneš, jelikož zhruba o půl minuty později Matěj Chalupa zužitkoval dobrého pasu a střelou mezi betony dal na 2:1! Vedení ale Plzni moc dlouho nevydrželo. Při první početní výhodě Třince se ke střele dostal Lukáš Kaukič a puk skončil až za Kristiánem Kolářem!

Svěřenci trenéra Davida Bruka se nadále trápili v přesilovkách, po polovině utkání neproměnili další. Vadit jim to ale moc dlouho nemuselo, jelikož jejich tlak pokračoval i po konci trestu a díky dobré práci Filipa Kokošky zakončoval do prázdné branky Matyáš Kantner!

Jenomže i potřetí se podařilo Slezanům srovnat stav zápasu. Po přihrávce od Patrika Hrehorčáka nejprve neúspěšně dorážel Jan Hladonik, posléze to ovšem napravil Michal Kvasnica, který tak upravil na 3:3!

Třetí třetina opět nabídla zajímavou podívanou. Velkou šanci měl ve dvaačtyřicáté minutě při vlastním oslabení Matěj Mach, který se dostal do samostatného úniku, ale svoji střelu poslal nad bránu domácích. Krátce nato na druhé straně zahrozil Matěj Chalupa, jehož pokus z voleje ovšem zneškodnil Matěj Loubal.

Indiáni se poměrně trápili v přesilových hrách, v sedmačtyřicáté minutě se ale dostali do dvojnásobné výhody a dokázali skórovat. Matyáš Kantner využil důrazu v brankovišti a protlačil puk za záda třineckého gólmana!

V rozmezí časů 48:40 – 49:05 se ale odehrály dva klíčové momenty zápasu. Nejprve dokázal Třinec počtvrté v utkání vyrovnat, když se po pasu od Kaukiče prosadil Jakub Lacka! A posléze právě o pětadvacet vteřin později strhl poprvé v utkání vedení na stranu Slezanů Michal Kvasnica, který do branky dorazil puk ze vzduchu po akci Hrehorčáka.

V závěru utkání hráli indiáni ještě bez gólmana, ale prosadit už se dokázali jen svěřenci trenéra Vlastimila Wojnara – do prázdné brány potvrdil jejich výhru 6:4 Jan Hladonik!