Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři napodobili mladší kolegy

02.12.2016 · Igor Mainka, Naďa Krásná
Stejně jako starší dorost i juniorka prohrála zápas v penaltovém rozstřelu. Západočeši byli velice nepříjemným soupeřem a Oceláři hořeli na výborném brankáři Kuchařovi, který pochytal dvaačtyřicet střeleckých pokusů.
23.kolo, pátek 2.12.2016
Karlovy Vary
Třinec
4:3sn
KV Aréna
Třetiny: 0:1, 2:1, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 23. Svoboda (Hendrych), 31. Hendrych, 50. Weinhold (Svoboda, Vodička), rozh. nájezd Janata - 6. Mach (Bartko, Kvasnica), 36. Hladonik (Kalus, Imrich), 50. Janiczek (Hladonik). Rozhodčí: Zubzanda - Fiala, Schopf. Vyloučení: 5:4, navíc za faul Pastyříka (KVA) nařízeno TS (neproměněné) a Hrehorčák (TRI) 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 68. Střely na branku: 22:45. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.  
Kuchař - Beer, Pajk, Vápeník, Bernáth, Brabec, Vodička, Weinhold - Kurfürst, Horký, Svoboda, Kovář, Pastyřík, Šála, Bečka, Hendrych, Janata, Procházka, Prošek
Hlaváč - Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání naskočili hosté z Třince velmi aktivně. Energetici vyhráli úvodní vhazování, avšak Oceláři je za sebe nepustili a brzo měli kotouč na svých holích. Domácí byli dlouho pod tlakem. Zakázané uvolnění hostů zapříčinilo, že se vhazování přesunulo před Hlaváče. Vlčí smečka se po něm ihned pustila do útoku. U Hlaváčovy pravé tyče dorážel střelu Šály Horký, protlačit kotouč do sítě ale nedokázal.

Po chybě domácích se Třinečtí rozjeli do obranného pásma energetiků a po pěkné kombinaci v útočném pásmu Kuchaře propálil Matěj Mach. Celý průběh první třetiny měli Oceláři víceméně pod kontrolou, avšak znovu se neprosadili.

Během druhé periody si Karlovarští vedli lépe. Hned ve třiadvacáté minutě se jim podařilo vyrovnat, o což se postaral Kamil Svoboda, jenž se uvolnil za modrou a z pravého kruhu zakončil. V sedmadvacáté minutě byl před Kuchařem hákován Irgl a rozhodčí nařídili trestné střílení. Irglův blafák karlovarský gólman Kuchař skvěle odhadl a vychytal.

Karlovarská Vlčí smečka přidala na tempu a hosty čím dál více napadala. Jen co Jakub Hendrych vyrazil z trestné lavice na led, vyslal přesnou střelu z pravého kruhu a kotouč poslal přímo za Hlaváčova záda. Svou střelou tak poslal Energii do vedení. Ovšem o pět minut později bylo skóre utkání opět nerozhodné.

Třinec se rychle přesunul na druhou stranu do obranného pásma domácích, odkud svou střelou překvapil karlovarského brankáře Jan Hladonik.

V úvodních minutách závěrečného dějství se Karlovarští dostali do oslabení. To zvládli bravurně, když Třinec téměř vůbec nepouštěli ke střele. V následujících minutách se vylučovalo na hostující straně. Druhou přesilovou hru v řadě domácí využili a ocitli se tak opět na malý okamžik ve vedení. V padesáté minutě dokázal Hlaváče překonat Martin Weinhold.

Karlovarští se radovali z náskoku nad soupeřem jen chvíli. O devětatřicet vteřin později se podařilo Ocelářům i přes hru ve čtyřech vyrovnat. Hladonikova střela skončila na rozmezí branky s brankovištěm, přičemž si kotouče všiml David Janiczek a rychle jej popostrčil do branky. Třetí třetina o vítězi nerozhodla a muselo se pokračovat v prodloužení.

Prodloužení přineslo divákům velké napětí. Oba týmy se dostaly několikrát do obrovských šancí, ale ani jednomu se nepodařilo skórovat a utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž byla úspěšnější domácí Vlčí smečka. Rozhodující nájezd si připsal kapitán týmu Jiří Janata, jenž svým bekhendovým blafákem vyzrál jako první nad Hlaváčem. Ve třetí sérii se to podařilo také Bernáthovi a o vítězi bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Já utkání hodnotím vždy stejně, i přestože prohrajeme. Zase jsme nevyužili obrovskou spoustu šancí, asi pět přesilových her. Naopak v oslabení jsme dostali dva góly. Musím říct, že Karlovy Vary hrály velice dobře. Naše kluky musím pochválit za to, že jsme v pětiminutovém oslabení dali gól na 3:3. Prodloužení bylo z naší strany asi nejlepší, když jsme domácí nepouštěli z jejich třetiny. Nájezdy už byly hrou vabank. Dnes nám to nevyšlo, ale každý bod se počítá.