Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Zápas proti Zlínu nezvládli ani junioři

18.11.2016 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci sice ve čtrnácté minutě otevřeli gólový účet střetnutí zásluhou Floka, domácí ale velmi rychle odpověděli a reagovat dokázali také na branku Kaukiče. Následně šel do vedení Zlín, krátce po příchodu ze šaten ovšem vyrovnal Stuchlík. Na trefu ševců z jednapadesáté minuty už ale Oceláři odpověď nenašli a museli se smířit s porážkou.
19.kolo, pátek 18.11.2016
Zlín
Třinec
4:3
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 1:1, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 16. Gazda (Fryšara, Mikulec), 28. Horváth (Budil, Kosorin), 36. Procházka (Miko), 51. Váňa (Karafiát) - 14. Flok (Bartko, Kaukič), 27. Kaukič (Lacka, G. Radzienciak), 41. Stuchlík (Kalus, Hrehorčák). Rozhodčí: Vaněk - Novák, Wesley. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 33:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.  
Huf - Kosorin, Augustin, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda - Kotek, Fryšara, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa, Horváth
Hlaváč - Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned po úvodním vhazování se mladí ševci pustili aktivně do útoku a zaměstnávali gólmana Hlaváče. Slezané ale počáteční nápor úspěšně přečkali a posléze začali i oni nebezpečně hrozit před brankářem Hufem.

A byli to nakonec právě hosté, kdo otevřel brankový účet zápasu ve druhé půlce třetiny. Karafiát usedl na trestnou lavici pykat za svůj prohřešek a Zlín se musel bránit ve čtyřech. Třinec si s nabídnutou výhodou poradil doslova skvěle a rozebral domácí obranu, díky čemuž zakončoval Adam Flok z vrcholu brankoviště do odkryté klece. Hned vzápětí mohl z přečíslení zvýšit skóre Stuchlík, ten však z dobré pozice netrefil branku.

Zlínští dali na inkasovaný gól rychle zapomenout a brzy se dočkali vyrovnání. Daniel Gazda skloubil přesné zakončení s potřebnou dávkou štěstí a střelou, která se otřela o brankovou konstrukci, rozradostnil své spoluhráče. I přes další šance na obou stranách setrval stav 1:1 až do přestávky.

Ve druhé třetině se Oceláři opět dostali do vedení, a to díky Lukáši Kaukičovi, který využil rozhozené obrany žlutomodrých hokejistů a přesným pokusem od mantinelu trefil odkrytou část branky. Ani napodruhé se však Zlínští nenechali inkasovanou brankou rozhodit a opět po chvíli vyrovnali. Lukáš Horváth si dobře našel místo před brankou, jejímu třineckému strážci zaclonil výhled a pak zavěsil do sítě puk, který Hlaváč jen vyrazil maskou před sebe.

Hned v následující minutě vystřídaly zlínskou radost z vyrovnání pocity totální soustředěnosti, neboť domácí hráči se nechali hned dvakrát v rozmezí pěti vteřin vyloučit. Třinci se tak naskytla téměř dvouminutová přesilovka pět na tři. Tu sice hosté nesehráli špatně, žlutomodrá parta v čele s gólmanem Hufem však náročné momenty zvládla a ubránila se.

O několik minut později se Zlínští dokonce dostali poprvé v utkání do vedení. Miko s pomocí svého důrazu vybojoval puk u mantinelu a posunul ho na modrou čáru, kde stál Petr Procházka přichystaný ke střele. Jeho rána propadla, možná trochu překvapivě, brankáři Hlaváčovi skrz lapačku až do sítě. O několik chvil později se však třinecký gólman vyznamenal pohotovým zákrokem lapačkou a udržel své mužstvo na dostřel. I díky jeho zásahu vydržel stav 3:2 až do druhé přestávky.

Třetí část začali hosté tím nejlepším možným způsobem – rychlým vyrovnáním. Na první pohled nenápadná akce vyústila ve třetí branku hostů díky dobře postavenému Kryštofu Stuchlíkovi, který bez váhání zavěsil přihrávku z rohu kluziště rovnou do šibenice. Huf se sotva stačil otočit, ale na přesnou střelu už nedosáhl.

Rozuzlení strhujícího utkání přišlo v polovině třetí třetiny, kdy Vladimír Váňa využil přesilovou hru. Zlín se díky němu dostal podruhé do vedení a jednobrankový náskok s vypětím všech sil udržel až do závěrečného hvizdu rozhodčích. Oceláři sice odehráli poslední minutu bez brankáře a s jedním bruslařem navíc, ovšem kýženého vyrovnání se nedočkali.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. V utkání jsme měli řadu gólových šancí, které jsme nevyužili. Navíc se dvakrát projevilo pravidlo „nedáš–dostaneš“ a my jsme krátce po svých šancích inkasovali. Rozhodla také naše dlouhá přesilovka pět na tři, kterou jsme nevyužili. Vyrovnat jsme mohli ještě v závěru při powerplay, bohužel se nám to nepovedlo.