Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři dali Vítkovicím devět gólů a ovládli derby!

12.11.2016 · Martina Sikorová
To byl ale zápas! Oceláři do souboje proti regionálnímu rivalovi doslova vlétli a již po úvodní části si do kabiny odnášeli tříbrankový náskok. Ve strhujícím tempu pokračoval duel také ve zbývajících třetinách a na jeho konci Oceláři slavili devítibrankové vítězství.
18.kolo, sobota 12.11.2016
Třinec
Vítkovice
9:6
MINI WERK ARENA
Třetiny: 5:2, 2:3, 2:1  Branky a nahrávky: 5. Mach (Kalus, Janiczek), 7. Mach (Bartko, Stuchlík), 12. Flok (G. Radzienciak, Bartko), 12. Stuchlík (Kalus), 16. Haman (Kaukič), 21. Lacka (Hrachovský, Imrich), 28. Kaukič (Lacka), 50. Hladonik (Hrehorčák, Haman), 54. Lacka (Kaukič, Janiczek) – 9. Raška (Malina, Malík), 14. Hartmann (Raška), 23. Raška (Hartmann, Malina), 30. Raška (Malina, Hartmann), 33. Raška (Malina, Hartmann), 60. Hartmann (Raška). Rozhodčí: Trombík - Gančarčík, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 101. Střely na branku: 39:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:5, 9:5, 9:6.  
Loubal (33. Hlaváč) – Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Daňa (16. Kardinál) – Šendera, Weintritt, Mrowiec, Štěpánek, Gabrhelík, Malík – Hartmann, Spratek, Blaško, Raška, Malina, Toman, Moravčík, Baláž, Kmošek, Kosina

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Už ve třetí minutě mohly otevřít gólový účet Vítkovice, Malina ale trefil po zaváhání Radzienciaka pouze zadní mantinel. Následně dostali hosté k dispozici početní výhodu, byli to však právě oni, kdo inkasoval. Do rychlého přečíslení se vydala dvojice Kalus - Mach a po přihrávce prvně jmenovaného překonal Matěj Mach vítkovického gólmana ranou z vrcholku kruhů.

Uplynuly sotva tři minuty a Oceláři zvedali ruce nad hlavu znovu. Do rány Bartka vložil před brankou hůl Matěj Mach a připsal si svůj druhý gól. Krátce nato už se dočkaly i Vítkovice a to po dorážce Dominika Rašky. Další branku poté nabídla třinecká početní výhoda, kdy se už po šesti sekundách prosadil Adam Flok, jenž se trefil přesně mezi betony Daňa.

Uběhlo sotva pár desítek vteřin a skóre na světelné tabuli se měnilo již popáté. Kalus sice nejprve neuspěl z brejku ani následné dorážky, Kryštof Stuchlík už se ale u opačné tyče nemýlil. A gólové hody pokračovaly v MINI WERK ARENĚ i nadále. Ondřej Hartmann byl sice faulován, přesto však z prostoru před domácí klecí překonal Loubala.

Jako poslední se v této třetině prosadil kapitán Třince Filip Haman, který uklidil puk do sítě po přihrávce Kaukiče a zároveň vyhnal z branky Daňu, jehož od šestnácté minuty nahradil Tomáš Kardinál.

Gólová přestřelka pokračovala také v prostřední části. Už po necelé minutě se do brejku vydal Jakub Lacka a Oceláři v tu chvíli vedli již o čtyři branky. Vítkovice ale nic nevzdaly a velmi rychle snížily z přečíslení zásluhou Dominika Rašky. Následně se z úniku neprosadil Weintritt a přišel trest, když se z prostoru před hostující klecí prosadil Lukáš Kaukič.

V třicáté minutě zkompletoval hattrick Dominik Raška, který se prosadil střelou z mezikruží, vzápětí přidal vítkovický střelec již svůj čtvrtý zásah a po tomto gólu došlo ke střídání také v domácí brance, kam se postavil Jan Hlaváč.

Poté se hra mírně uklidnila a k další změně na světelné tabuli došlo až v padesáté minutě. V té době hráli Oceláři v pěti proti třem a po zakončení Jana Hladonika mohl Kardinál lovit puk ze své sítě. O další přesný zásah se následně postaral Jakub Lacka, jenž tečoval letící puk po nahození Kaukiče přesně mezi tři tyče.

Tři sekundy před sirénou padl poslední gól moravskoslezského derby. Do brejku se po přihrávce Rašky vydal Ondřej Hartmann a byť únik tohoto hráče Hlaváč dokázal zastavit, dorážku už si nepohlídal a skóre tak bylo staveno na konečných 9:6.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Takový zápas jsem ještě v mládežnických soutěžích asi nehrál. Musím klukům poblahopřát, že nám to vyšlo. Dostat doma šest gólů, to není to pravé ořechové, na druhou stranu jsme jich devět dali. Po oddechovém čase jsme se rozhodli pro střídání gólmanů, i když Louby za ty góly nemohl, protože jsme tam ty hráče nechali úplně volné v předbrankovém prostoru a pak už jsme dostali gól jen těsně před koncem. Takže i to snad pomohlo.