Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři neudrželi proti Motoru těsné vedení a v prodloužení padli

07.10.2016 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Varadi proti Motoru ztráceli po úvodní části dva góly, následně ale zásluhou Davida Kofroně a Kryštofa Stuchlíka otočili průběh zápasu na svou stranu. Soupeř ovšem před sirénou srovnal a v nastaveném čase rozhodl o svém vítězství.
11.kolo, pátek 7.10.2016
Třinec
České Budějovice
3:4p
MINI WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 2:0, 1:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 30. Kofroň (Hladonik, Hrehorčák), 40. Stuchlík (Mach), 50. Kofroň (Hladonik) - 13. Michal (Bárta, Kadilák), 19. Tejko (Šulek), 57. Doktor (Michal, Tintěra), 62. Šulek (Bárta). Rozhodčí: Šutara - Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 6:5, navíc Kalus (TRI) 5 minut a do konce utkání za faul kolenem a Kubeš (CEB) 5 minut a do konce utkání za vysokou hůl. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 39:32. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.  
Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, J. Adámek, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Patera – Babchuk, Tintěra, Svoboda, Farka, Kubeš, Michal, Radoš – Doktor, Bláha, Káník, Šulek, Tejko, Vochozka, Pixa, Bárta, Kadilák

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do pátečního utkání velmi aktivně. Už ve druhé minutě se po dorážce v mezikruží natahoval obránce Janiczek, dostat kotouč do sítě se mu ovšem nepodařilo. Následně dostali domácí mladíci k dispozici dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, ani tato možnost ovšem k otevření gólového účtu nevedla.

Nedáš? Dostaneš. Ve čtrnácté minutě pálil na třineckou branku Michal Michal, jehož rána zapadla za záda Hlaváče a Motor šel do vedení. Vzápětí Oceláři málem inkasovali ve vlastní přesilové hře, nájezd Bárty ovšem likvidoval pozorný Hlaváč.

Následně už ale domácí gólman kapituloval, když jej po menším závaru překonal Miroslav Tejko, jenž doklepl puk do poloodkryté klece a do kabiny si tak Motor odnášel dvoubrankové vedení.

V devětadvacáté minutě se o snížení pokoušel Flok, třinecká dvacítka ovšem z přečíslení dva na jednoho netečovala puk přesně. Vzápětí už se Oceláři dočkali. Patera se rozhodl nevyjet proti kotouči, ke kterému se tak jako první dostal David Kofroň a vzápětí jej zasunul za budějovického gólmana.

Hned poté mohlo být srovnáno, Plitko ale po objetí branky puk do poloodkryté klece nedostal. Když už se ovšem zdálo, že i po druhé dvacetiminutovce budou ve vedení hráči Motoru, udeřil Kryštof Stuchlík, jenž překvapil Pateru prudkou ránou pod horní tyč a to pouhých šestnáct sekund před sirénou.

V padesáté minutě už vedli Oceláři, to když se po přihrávce Hladonika prosadil od pravé tyče David Kofroň, jenž tak zaznamenal svůj druhý gól. Ani domácí tým ovšem svůj náskok neudržel. Pětiminutový flastr nejprve vyfasoval Kalus a krátce před vypršením tohoto trestu hosté srovnali, když puk do sítě doklepl Jakub Doktor.

O vítězi tak nakonec rozhodovalo až prodloužení, ve kterém byli šťastnější hráči Motoru a po trefě Ondřeje Šulka si připíší bonusový bod.