Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři se proti Jihlavě neprosadili

30.09.2016 · Martina Sikorová, Tomáš Lysý
Svěřenci trenéra Varadi si na ledě Dukly vypracovali spoustu zajímavých šancí, proměnit ale nedokázali ani jedinou. Naopak domácí se v polovině hrací doby prosadili hned dvakrát a rozhodli tak o svém vítězství.
9.kolo, pátek 30.9.2016
Jihlava
Třinec
3:0
Horácký zimní stadion Jihlava
Třetiny: 0:0, 2:0, 1:0  Branky a nahrávky: 28. Čermák (Anděl, Pospíchal), 33. Pospíchal (Váňa, Heinrich), 59. Anděl (Heinrich, Čermák). Rozhodčí: Kopeček - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:3, navíc za faul Hrehorčáka (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 3:0.  
Brož (Juda) - Pospíchal, Pražák, Srnský, Váňa, Huňáček, Kadlec, Krtek - Hejna, Hendrych, Heinrich, Anděl, Mejzlík, Kristian, Berka, Peschout, Čermák, Kraučuk, Rezek
Loubal (Ovčaří) - Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání mezi Duklou a Třincem začalo hodně zostra, již po padesáti vteřinách hry zasáhl dobře Brož svou lapačkou proti bekhendovému zakončení Floka z bezprostřední blízkosti. Hosté poté hráli přesilovku. Ještě než se o ní faulem připravili, střílel Kvasnica z mezikruží do levého horního rohu, kam Brož znovu parádně máchl lapačkou.

Při návratu vyloučeného domácího kapitána Peschouta vznikl po Heinrichově střele před Loubalem pořádný závar, autor střely se ale následně neprosadil ani dorážkou. První lajna Jihlavy zazlobila i při první přesilovce domácích.

Další pořádná trma-vrma před brankou skončila dílčím vítězstvím Loubala, který za pomocí spoluhráčů uhájil čisté konto. Již při hře v plném počtu našel Pospíchal křížným pasem od modré u levé tyče Kraučuka a gólman Ocelářů také ukázal, že nemá lapačku jen tak na ozdobu, výtečně s ní srazil puk.

V samotném závěru třetiny předložil Hladonik puk mezi kruhy Hrehorčákovi, jenž zkusil po ledě blafák do bekhendu, leč Brož se v poslední vteřině před odchodem do kabin překonat nenechal.

Ve druhé třetině zpočátku nebylo k vidění tolik šancí jako v dějství úvodním, osmadvacátá minuta už ale přinesla první branku. Dukla zamkla hosty v pásmu, byť se hrálo v plném počtu na obou stranách. Pospíchal nejprve mířil od modré vedle. Po osmi vteřinách se dostal na modré znovu k puku, tentokrát vyslal kolmici na levý kruh pro Anděla a jeho střelu dorazil zblízka do odkryté klece David Čermák.

Nedlouho poté měl nejlepší střelec Dukly šanci na svůj šestý gól v sezoně, jenže trestné střílení po faulu Hrehorčáka neproměnil, puk totiž skončil pouze na gólmanově betonu. Jihlavu to mrzet nemuselo. Výborně hrající Ladislav Pospíchal byl po zásluze odměněn, jeho rána od modré prošla přesně pod horní tyčku.

V třinecké přesilovce neuspěl ránou od modré Radzienciak, který mířil nad branku. Když nedlouho poté polský bek mířil ze stejné pozice do pravé šibenice, byla vyrážečka Brože připravená. A Jan Brož v brance Dukly likvidoval šance hostí i nadále, vyznamenal se totiž stejnou částí výstroje proti nebezpečnému pokusu Hrachovského, který na modré zachytil puk a střílel z pravého kruhu.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky nadělal šťastný odraz střely Plitka od zadního mantinelu spoustu potíží Brožovi, puk totiž zpoza klece doputoval na horní síťku těsně k břevnu. Byla to znovu první formace Dukly, která pořádně zavařila Loubalovi. Gólman hostí třetímu inkasovanému gólu při střele Čermáka i Heinricha odolal.

Obrovskou šanci měli Oceláři v přesilovce. Po kombinaci Lacky s Kaukičem zakončoval zblízka pod betony Flok a někteří hráči hostí již slavili gól, jenže předčasně. Brož zázračně udržel kotouč před čárou.

Volný Radzienciak se neradoval ani napotřetí, z mezikruží netrefil branku. Vyznamenal se také Matěj Loubal, který zachránil svůj tým proti dvěma pokusům hráčů Dukly. A to velkým. Tváří v tvář si na něj nepřišel Heinrich ani Hejna, gólman hostí v obou případech vytěsnil puk za branku.

Definitivum mohl dát výsledku Mejzlík, který střelou po ledě ze středu pásma orazítkoval levou tyč. To se povedlo 70 vteřin před koncem utkání Lukáši Andělovi, který usměrnil zblízka do branky střílenou přihrávku po ose Čermák – Heinrich.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Chtěl bych domácímu týmu pogratulovat. Ve všech aspektech zápasu byl lepší. Neodehráli jsme dobrý zápas, utkání se nám nevydařilo a bylo nejhorší, které jsme v letošní sezoně sehráli. Body zůstaly zaslouženě v Jihlavě.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Pro nás jde o velice cenné vítězství. Třinec má vynikající mužstvo a my jsme od prvního do posledního hráče odehráli výborné utkání. Kluci od začátku bojovali, padali do střel a hráli tak, aby si dali sami šanci vyhrát, což se jim nakonec podařilo.