Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zvládli gólovou přestřelku na ledě Zlína!

17.09.2016 · Martina Sikorová, Jan Kobylík
Varaďovi svěřenci šli na ledě ševců velmi rychle do vedení, domácí ale poté třemi góly otočili průběh zápasu. Oceláři ovšem ještě do konce úvodní části srovnali a dotáhnout náskok svého soupeře se jim povedlo také ve druhé třetině. V závěrečné dvacetiminutovce pak zkompletoval hattrick Jakub Lacka a přisoudil tak tři body třineckému týmu.
6.kolo, sobota 17.9.2016
Zlín
Třinec
4:6
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 3:3, 1:1, 0:2  Branky a nahrávky: 3. Karafiát (Gazda, Václavek), 6. Miko (Václavek, Karafiát) 10. Váňa (Fryšara), 28. Padrnos (Václavek) – 2. G. Radzienciak (Kaukič, Lacka), 12. Hrehorčák (Imrich), 19. Lacka (Hrehorčák, Flok), 30. Hrehorčák (Hladonik, Kofroň), 43. Lacka, 59. Lacka (Kaukič). Rozhodčí: Fiedler – Bryška, Goňa. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 121. Střely na branku: 27:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3.3, 4:3, 4:6.  
Šimonů – Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Fryšara, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiska
Loubal (10. Ovčaří) – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině viděli diváci opravdové gólové hody. Vše začali hosté z Třince, když udeřili hned ze svého prvního útoku. K puku se dostal Lukáš Kaukič, který obrovsky zrychlil, přihrál Grzegorzu Radzienciakovi, který bekhendem překonal Šimonů.

Poté ale přišly chvíle Zlína. Nejprve se prosadil Jiří Karafiát, jehož střela prošla pod betonem Loubala. Následně našel Jan Václavek nehlídaného Petra Miko, který střelou z první získal pro svůj tým vedení. Třetí gól padl velmi podobně, když Štěpán Fryšara z rohu viděl najíždějícího si Vladimíra Váňu, jenž střelou vyhnal Loubala z branky.

Berani se ale uspokojili s dvoubrankovým vedením a do konce třetiny o něj ještě stihli přijít. Patrik Hrehorčák ve dvanácté minutě propasíroval puk mezi rukou a tělem Šimonů. Ke konci třetiny si Třinec zahrál první přesilovku a hned tu proměnil. Jakub Lacka vystřelil od modré čáry, Šimonů toho příliš neviděl a puk lovil v síti.

Ve druhé třetině si ale Zlín vzal vedení zpět na svou stranu díky proměněné přesilové hře. Jan Václavek nastřelil kotouč, který tečoval Martin Padrnos a brankář Třince Jakub Ovčaří na tuto změnu trajektorie puku nemohl zareagovat.

O dvě minuty později se ale podruhé v zápase prosadil Patrik Hrehorčák, když překonal Šimonů velmi povedenou střelou do víka. Tím vyrovnal stav na 4:4, za kterého se také šlo podruhé do kabin.

Na začátku třetí třetiny dostal Zlín výhodu přesilové hry. Jenže z výhody se stala velká nevýhoda. Brankář Zlína Daniel Šimonů se rozjel proti puku, který mířil směrem k brance, aby rozehrou pomohl svému týmu. Tato přihrávka se mu hrubě nepovedla a šla přímo na hůl Jakuba Lacky, který zlínského brankaře objel a zakončil do prázdné branky.

Na konci zápasu Zlín zkusil hrát v šesti hráčích v poli, to se mu ale nepovedlo, k puku se dostal Jakub Lacka, který pečetil tři body pro třinecký tým a dokončil svůj hattrick.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Byl to výborný zápas. Myslím si ale, že jsme si alespoň bod zasloužili. Soupeř byl v rozhodujících momentech šikovnější. Ke konci jsme už neměli dost sil, jelikož máme pouze tři formace. Kluky jsem ale pochválil, tak se snad podaří příště.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Začátek nebyl z naší strany vůbec dobrý, dostali jsme velmi laciné branky. Potom ale kluci bojovali, ukázali srdíčko a dokázali jsme ten zápas zvrátit. Ve třetí třetině to bylo o jedné brance, kterou jsme dali my a zápas následně vyhráli.