Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři mají další body, v Brně vyhráli v prodloužení!

03.09.2016 · Martina Sikorová, Veronika Freyová
Na ledě Komety se třinečtí junioři dostali hned třikrát do vedení, svůj náskok ale ani jednou neudrželi. Brňané poté zápas otočili, necelé dvě minuty před koncem ovšem srovnal Janiczek a v prodloužení pak rozhodl Adam Flok, který si tak připsal druhý vítězný gól v řadě.
2.kolo, sobota 3.9.2016
Kometa Brno
Třinec
4:5p
Sportcentrum Lužánky
Třetiny: 0:1, 2:2, 2:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 31. Furch (Škvrně), 36. Kratochvíl (Horký), 46. Hasoň (Čejka, Knap), 52. Horký (Slabý) - 5. Haman, 34. Kofroň (Kvasnica, Hladonik), 40. Kalus (Kaukič, Janiczek), 59. Janiczek, 61. Flok (Lacka, Hladonik). Rozhodčí: Kika, Vojtěch - Bryška, Lukš. Vyloučení: 7:8, navíc Sedláček (KOM) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 147. Střely na branku: 25:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5.  
Dostál - Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Král, Mikyska, Kabelka - Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký, Knap, Hroudný, Kratochvíl, Jajcay
Loubal - Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, Brabec, J. Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Kofroň, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovku odstartovali hosté velmi zostra. Již po sedmapadesáti vteřinách se do velké šance dostali Kofroň s Hrachovským, brněnský gólman však potvrdil své kvality parádním zákrokem. Gólové konto dnešního klání pak otevřel v páté minutě Filip Haman, jenž rozjásal třineckou střídačku poprvé.

Vyrovnání měl na holi v závěru dějství Král, který unikl ve vlastním oslabení, skóre se ovšem neměnilo. V podobné akci se pak ocitlo duo Horký – Kratochvíl, Loubal však ani tentokrát nemusel lovit kotouč ze své sítě.

Prostřední dějství započalo ze strany domácího celku velmi aktivně, vyrovnávající branky se ale modrobílí příznivci dočkali až v jednatřicáté minutě, když Škvrně poslal kotouč na Michala Furcha, jenž byl bezchybný.

Pár chvil nato ovšem Oceláři uzmuli vedení zpět na svoji stranu, a to prostřednictvím využité přesilové hry v podání Davida Kofroně. Brňané se ale v žádném případě nehodlali vzdát vítězného snu. Šestatřicátá minuta hry a přečíslení dvou proti jednomu. Horký poslal načechranou žabičkou kotouč Petru Kratochvílovi, který Loubala překonal střelou mezi betony.

Ani protentokrát onen stav vyrovnaného utkání nevydržel dlouho. Jen několik sekund před druhou sirénou navyšoval gólové konto Jan Kalus, jehož střela zápěstím zamířila přesně tam, kam měla. Tedy do horního rohu Dostálovy klece.

Svižné hokejové podívané se fanoušci v brněnském Sportcentru dočkali i v závěrečné části hry. Po necelých šesti minutách zužitkoval tlak na brankovišti Jan Hasoň a bylo opět vyrovnáno. Svěřenci Pavla Pazourka ovšem neměli dost a v dvaapadesáté minutě se dostali poprvé do vedení, a to zásluhou Luboše Horkého.

Byť modrobílí fandové věřili, že pro tuto chvíli se už skóre nezmění, opak byl pravdou. Střídání v nepravou chvíli a vyrovnání tentokrát z řad Třince, konkrétně z hole Davida Janiczka, který svou přesnou ránou poslal zápas do nastaveného času.

Prodloužení pak nemělo dlouhého trvání. Oceláři po osmadvaceti odehraných vteřinách přečíslili Kometu a vítěznou trefu si připsal Adam Flok.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Byl to nesmírně těžký zápas a soupeř byl hodně zdatný. První třetina nás trošku zaskočila, nicméně pak jsme kontrovali a tlačili jsme se do různých šancí. Škoda, že se soupeři podařilo těsně před koncem poslední třetiny vyrovnat. Prodloužení už je také trochu o štěstí, kluci podali dobrý výkon, nicméně právě ta štěstěna pak už chyběla.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Myslím si, že jsme dnes odehráli skvělé utkání a první dvě třetiny jsme byli lepším týmem. Brno se pak začalo pomalu dotahovat, nám pomohl trochu šťastný gól, kterým jsme vyrovnali. Prodloužení bylo parádní, hrálo se nahoru dolů a nám se podařilo urvat zasloužené vítězství.