Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři udolali Zlín, rozhodl Flok!

02.09.2016 · Martina Sikorová
Úvodní extraligový zápas mezi Třincem a Zlínem byl na góly velmi chudý. Diváci v tréninkové hale viděli jen jedinou úspěšnou akci v podání Adama Floka, jenž tak přisoudil tři body Ocelářům. Čistým kontem k fotbalovému vítězství přispěl gólman Matěj Loubal.
1.kolo, pátek 2.9.2016
Třinec
Zlín
1:0
MINI WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:0, 0:0  Branky a nahrávky: 27. Flok (Haman). Rozhodčí: Šír, Fiala - Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 6:5, navíc Stuchlík (TRI) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku a Hladonik (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 1:0.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, Brabec, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Kofroň, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus
Huf – Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Gago, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Chytil, Bainar, Strmiska, Stiksa, Horváth

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Jako první hrozil v pátečním utkání obránce Radzienciak, jehož ránu od modré ale dokázal Huf udržet mezi betony. Kaukič pak z mezikruží přestřelil a skóre na světelné tabuli se neměnilo ani po akci Zlína, kdy kotouč z předbrankového prostoru včas vyhodil Janiczek.

A radovat se nemohl ani Kvasnica, jenž neuspěl s tečí Imrichovy střely od modré. Následně si první obrovskou šanci vypracovali také hráči Zlína, v brankovišti se jim ale Loubala přetlačit nepodařilo. O chvíli později pálil na hostujícího gólmana Kvasnica, se střelou mezi betony ale třinecká devětadvacítka neuspěla.

Vzápětí se ve velké šanci ocitl Gago, ten ale střelou z první branku o pár centimetrů minul a početní výhoda hostů tak zůstala nevyužita. Do kolonky střelců se následně nezapsal ani Kalus, jenž z těsné blízkosti nedokázal poslat puk za záda Hufa a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

V prostřední části se v první obrovské příležitosti objevil Kaukič, ten ale zblízka na zlínského gólmana vyzrát nedokázal. Na druhé straně pak v další početní výhodě Zlína nebezpečně operoval s pukem Chytil, ani on ale nedokázal dostat černou pryž až do sítě.

Následně hrozil Kofroň, třinecký útočník ale po objetí branky puk za záda Hufa nezasunul. První, a jak se později ukázalo, také poslední, gólovou akci tak nabídla až hra ve čtyřech na obou stranách. V sedmadvacáté minutě se povedenou individuální akcí blýskl Adam Flok, jenž se protáhl až před Hufa a poté uklidil puk do sítě.

O vyrovnání se pár minut nato pokoušel Gago, jenž ale u levé tyče pouze vyprášil betony Loubala. V šestatřicáté minutě pak obrovskou šanci zazdili Flok s Lackou. Třinečtí útočníci ujeli do přečíslení dva na nikoho, Lacka ale po přihrávce prvně jmenovaného puk do sítě nedostal.

Krátce po startu závěrečné části mohl srovnat skóre Chytil, ani tentokrát ale zlínský útočník na Loubala z dobré pozice nevyzrál a následně se neujala ani dorážka hostujícího mladíka. V posledních minutách zápasu si pak Zlínští vytvořili hned několik závarů, protlačit puk do sítě se jim ale nepodařilo, k vyrovnání už nepomohla ani hra bez brankáře a tři body tak zůstaly v Třinci.